≫ 

102 GODINE OD BITKE NA CERU: Najznačajnija i najveća pobeda srpske vojske u Prvom svetskom ratu

Pripadnici srpske vojske, predvođeni generalom Stepom Stepanovićem, pružili su primer bezmerne hrabrosti i patriotizma koji je ostao utkan u kolektivnu svest nacije sve do naših dana

  • 2

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dragan Popović predvodiće danas državnu ceremoniju povodom obeležavanja 102. godišnjice Cerske bitke.

Organizator državne ceremonije, koja se održava u okviru spomen-kompleksa "Cerska bitka" u mestu Tekeriš kod Loznice, je Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije Vlade Srbije.

Kraj spomen-kosturnice u Tekerišu vence će položiti i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, gradova Loznice i Šapca, opštine Krupanj, kao i predstavnici brojnih udruženja i građani opredeljeni za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, navodi se u saopštenju Odbora.

TO SU SELJACI, TVRDI NA MUCI, SLOBODNI I GORDI - TO SU SRBI! Uz ove reči su srpski vojnici GINULI na Ceru za slobodu Srbije! (VIDEO)

Foto: Profimedia/Mary Evans Picture Librar Foto: Profimedia/Mary Evans Picture Librar

Cerska bitka, koja se odigrala tokom avgusta 1914. godine, predstavlja jednu od najznačajnijih i najvećih pobeda srpske vojske u Prvom svetskom ratu. Ona je istovremeno i blistav primer taktički dobro osmišljene i ostvarene vojne operacije.

Pripadnici srpske vojske, predvođeni generalom Stepom Stepanovićem, pružili su primer bezmerne hrabrosti i patriotizma koji je ostao utkan u kolektivnu svest nacije sve do naših dana, dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Era expres

    19. avgust 2016 | 08:40

    Ko li rodi ove nase politicare i tajkune lopove.Gde je ta svest,sacuvala se samo po nasim selima.Gordi i ponosni moji Sumadinci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA