≫ 

NOVI MINISTAR PRIVREDE: Knežević smatra da je rano za smanjenje poreza ali najavljuje reforme

Knežević je odgovorio na zahteve Mreže da se smanje porezi i doprinosi na plate i uvede progresivno oporezivanje

  • 3

Ministar privrede Goran Knežević izjavio je danas da je pročitao otvoreno pismo koje mu je uputila Mreža za poslovnu podršku, da vlada radi na reformama, ali da je i dalje rano da se krene s promenama poreskog sistema.

"Zahteve samo dobio i iščitao sam ih i naravno da to zahteva analizu. Mi pripremamo sveobuhvatne reforme i nastavak i političkih i ekonomskih reformi. U okviru aktivnosti ministarstva, mi ćemo se odrediti prema svim tim predlozima i sve što je moguće implementirati - hoćemo", rekao je Knežević za Radio Beograd 1.

Knežević je tako odgovorio na zahteve Mreže da se smanje porezi i doprinosi na plate i uvede progresivno oporezivanje.

On je još rekao da je poreski sistem komplikovan i da se ne može preseći odjednom.

"Lepo je čuti ovakve zahteve. Svi se mi zalažemo za veću proizvodnju i manje poreze i doprinose. Pitanje je samo da li je moguće da 1,7 miliona penzionera dobija penzije, da li je moguće da milion ljudi u javnim službama i administraciji prima plate i da li je moguće da naše školstvo i zdravstvo funkcioniše, ako smanjimo poreze i doprinose", rekao je Knežević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA