VOZAČI, PAŽNJA: Od sutra do kraja meseca biće sprovedena akcija POJAČANE KONTROLE brzine!

Pored provere brzine kretanja vozila, svaki kontrolisani vozač će biti alkotestiran, a saobraćajna policija će kontrolisati i upotrebu sigurnosnih pojaseva

  • 9

U saopštenju za javnost, koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, navodi se da u ponedeljak, 22.08.2016. godine, počinje akcija pojačane kontrole brzine kretanja na svim evropskim putevima. 

VELIKE GUŽVE NA GRANICAMA: Čeka se i po nekoliko sati u KOLONI!

Na srpskim putevima, od sutra do kraja meseca, biće sprovedena akcija pojačane kontrole brzine kretanja, najavio je MUP.

Ta akcija počinje sutra na svim evropskim putevima i do kraja avgusta će biti sprovedena u 31 državi - u 28 država članica Evropske unije, kao i u Švajcarskoj, Norveškoj i Srbiji, koje sarađuju u okviru međunarodne organizacije Mreža saobraćajnih policija Evrope  - TISPOL.

U okviru akcije, pripadnici saobraćajne policije MUP-a koristiće uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video nadzora, kao i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije, takozvanim "presretačima".

Foto-ilustracija: Marko Todorović Foto-ilustracija: Marko Todorović

Svaki kontrolisani vozač će biti alkotestiran, a saobraćajna policija će prilikom zaustavljanja vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu, kontrolisati i upotrebu sigurnosnih pojaseva.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Prema svim učiniocima prekršaja biće preduzete zakonom propisane mere, dodaje se u saopštenju MUP-a.

Pogledajte sledeći prilog.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DrNo

    21. avgust 2016 | 15:14

    To treba da radite svaki dan 365 dana u godini!Pa ce verovatno i broj nesreca da se smanji!!A ne da sedite po kaficima i ubijate vreme do kraja smene.Cast izuzetcima.

  • Duki st.

    21. avgust 2016 | 21:58

    Uglavnom, u svetu . Ako niste načinili prekršaj. Nema niko pravo da vas zaustavlja. I kinji. Rutinske kontrole. Podhebavanje. Pnjenja budžeta radi. A putevi kao piste. Sa preporukom , da ne vozite prebrzo. Kod nas putevi katastrofa. Uzmu lovu i ne održavaju. Poredjaju znake ograničenja, Pa samo što sa drveta i iz šahtova , ne iskaču. Halo! Za čega postoji saobraćaj ? Pita li se neko ?

  • ferrari909

    21. avgust 2016 | 16:02

    Ma ziv sam se usrao od straha smanjicu sa 250 na 180 da im ne odlete sapke kad prodjem....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA