GRAD I OLUJA SRAVNILI HRVATSKU SA ZEMLJOM: Munje parale nebo, obilne padavine poplavile puteve (FOTO) (VIDEO)

Zbog nevremena u Puli došlo je do urušavanja kamenog zida visine oko 3 metra

  • 51

Delove Hrvatske zahvatio je hladniji talas koji je doneo kišu, pljuskove i nevreme.

OLUJNI OBLACI, KIŠA I GRMLJAVINA IDU KA SRBIJI: Evo do kada će se u Srbiji zadržati UŽAS od vremena!

Još danas ujutro u većem delu zemlje prevladavalo je oblačno  vreme, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a zatim će uslediti delimično razvedravanje sa zapada. Padavine će se najduže zadržati u Slavoniji i Baranji i na jugu Dalmacije, gde su mogući izraženiji pljuskovi, dok će najsunčanije biti na severnom Jadranu.

Duvaće uglavnom umeren severni i severozapadni vetar, a na Jadranu jaka, mestimična i olujna bura. Najviša dnevna temperatura između 19 i 24, na Jadranu od 24 do 28 Celzijusa.

Olujno nevreme poharalo je sinoć Istru, ali i delove Dalmacije. U delovima Istra padala je obilna kiša, a munje su parale nebo. Sudeći prema fotografijama objavljenim na društvenim mrežama, ponegde je nevreme bilo izraženije s obilnim padalinama koje su poplavile puteve u Istri.

Meteoalarm je za danas izdao nekoliko upozorenja. Za područje Istre, Rijeke i Kvarnera izdano je narandžasto upozorenje zbog olujne bure.

- Jaka bura s olujnim udarima, a podno Velebita mogući su i orkanski udari. Najjači udar vetra 95-120 km/h - stoji u upozorenju Meteoalarma.

Za područje Slavonije srednjeg i južnog Jadrana izdato je žuto upozorenje zbog mogućih izraženijih grmljavinskih nevremena s pljuskovima.

Sudeći prema trenutnoj prognozi, vreme bi se ipak već sutra trebalo smiriti pa bi većem delu zemlje utorak ipak trebao doneti stabilno i sunčano vreme.

U autokampu Orsera u Vrsaru došlo je do pada dva stabla te je pritom jedna osoba povređena. Jedno drvo palo je na kamp kućicu, javlja Regional Express.

Zbog nevremena u Puli došlo je do urušavanja kamenog zida visine oko 3 metra.

(Telegraf.rs / Izvor: Index)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tatjana

    22. avgust 2016 | 13:21

    Baš mi je ŽAO...ubih se od sekiracije...

  • Aki

    22. avgust 2016 | 14:05

    Prolaze kao Amerikanci. Od velike mržnje dobijaju to što traže.

  • coveculjak

    22. avgust 2016 | 16:25

    Jel ovo Hrvatska kada dajete prognozu za Hr. Pa vi ni za naredna 2 sata neznate da pogodite vreme a i ne gledate kroz prozor, uostalom Hrvatska i nije nas prozor u svet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA