ZASTRAŠUJUĆE: Policajac ubio Danijela (29) koji je bio GLUVONEM - i to ispred njegove kuće! (VIDEO)

- Bio je nenaoružan i mislim da je bio uplašen. On nije mogao da čuje njihova upozorenja, niti je mogao da čuje da mu govore da stane ili da uradi nešto. Ubijen je i nama više ništa nije ostalo - rekao je brat ubijenog Džej Haris

  • 6
Foto: youcaring.com Foto: youcaring.com

Američki policajac je upucao gluvonemog čoveka ispred njegove kuće u Severnoj Karolini, a navodi se da se incident dogodio pod "nerazjašnjenim okolnostima".

Gluvonemi deka prelazio prugu, nije čuo voz koji dolazi, a onda se desilo ČUDO (VIDEO)

Policajac Džermejn Saunders je hteo da zaustavi Danijela Harisa (29) zbog vožnje prekomernom brzinom, a kada ovaj nije reagovao, krenuo je u poteru za njim. Posle kratke jurnjave koja se završila nekoliko metara ispred Harisove kuće, oba vozila su lakše oštećena.

Danijel je izašao iz vozila, a navodno je pokušao da se znakovnim jezikom sporazume sa policajcem. Ubrzo je upucan iako je bio nenaoružan.

Očevici su naveli da se sve odigralo veoma brzo i da je policajac pucao u Harisa nepunih desetak sekundi nakon što su se oba vozila zaustavila.

- Ja sam bio sam ispred kuće i video sam patrolna kola kako prolaze. Deset sekundi kasnije sam čuo pucanj. Bilo je nerealno. Naprosto ne očekujete da vidite takve stvari - rekao je jedan od komšija Mark Barindžer.

Policija je suspendovala Saundersa dok se ne završi istraga i saopštila da je "došlo do sukoba" žrtve i policajca, ali svedoci tvrde da je Haris ubijen čim je izašao iz svog automobila.

Postoji sumnja da je incident snimljen kamerama na patrolnom vozilu i uniformi policajca.

- Bio je nenaoružan i mislim da je bio uplašen. On nije mogao da čuje njihova upozorenja, niti je mogao da čuje da mu govore da stane ili da uradi nešto. Ubijen je i nama više ništa nije ostalo - rekao je brat ubijenog Džej Haris.

Inače, Haris je otac četvorogodišnjeg sina, a njegova porodica je pokrenula kampanju za prikupljanje novca za fondaciju koja bi se bavila obukom policajaca za komunikaciju sa gluvonemim osobama.

- Ukoliko uspemo nešto da promenimo, Danijel će postati heroj svoje zajednice - saopštila je njegova porodica.

(Telegraf.rs/ Izvor: mirror.co.uk/ b92.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buba

    23. avgust 2016 | 15:07

    Za ovo, valjda, neće okriviti Srbe!

  • Duki st.

    23. avgust 2016 | 14:59

    Tuga. Jeste imao prekršaj. A baš i da mu tako presudi? Sa njihovom policijom ? Ni jedna nije baš soasena od mogućih greški. Ali uvek pucaju, da ubiju. Nema ni traga o pokušaju da zaustave, Pucanjem u vazduh ili ranjavanjem? Kuku njima.

  • Dragan

    24. avgust 2016 | 10:17

    Ako je gluv 100% ne bi smeo da bude ucesnik u saobracaju ??? Ili gresim ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA