OREŠKOVIĆ PRETI: Ako Šešelj uđe u Hrvatsku, uhapsićemo ga!

Plan mu je da prvo poseti Zagreb i da se, kako kaže, malo umeša u tamošnju predizbornu kampanju

  • 24

Tehnički premijer Hrvatske Tihomir Orešković izjavio je u utorak da će lider Srpske radikalne stranke Vojcislav Šešelj, ako bude pokušao da dođe u Hrvatsku, biti uhapšen.

GLAVAŠEVA STRANKA TRAŽI IZVINJENJE OD SRBA: Dok se to ne desi, Vučić, Dačić, Nikolić i Vulin su nepoželjni u Hrvatskoj

"Vojislav Šešelj je u Hrvatskoj persona non grata. Nije dobrodošao ovde. Ako ipak dođe, biće uhapšen", kazao je Orešković, a prenosi sajt Index.hr.

Lider radikala izjavio je ranije u utorak da je dobio diplomatski pasoš, i da mu je plan da najpre poseti Zagreb i sastane se sa, kako kaže, predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović.

"Tačno je da sam dobio diplomatski pasoš. Dobio sam ga na osnovu toga što sam glavni lider opozicije, šef najveće opozicione poslaničke grupe u Skupštini Srbije", rekao je Šešelj Tanjugu.

Plan mu je da prvo poseti Zagreb i da se, kako kaže, malo umeša u tamošnju predizbornu kampanju.

Odgovarajući na pitanje kakve reakcije očekuje, kaže:

"Videćemo. Verovatno ima ljudi kojima se ne sviđa moj dolazak u Zagreb, ali mislim da će me ogromna većina srdačno dočekati", rekao je Šešelj.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zagondzija

    24. avgust 2016 | 08:35

    mozete ga povuci samo za halatku

  • Branimir

    24. avgust 2016 | 19:43

    Za Vojislava Šešelja postoji valjana zabrana ulaska u Republiku Hrvatsku, sa bilo kakvom putovnicom, običnom ili diplomatskom i zato neće biti uhićen jer će biti vraćen sa granice. Nađe li se ipak na teritoriji Republike Hrvatske, može biti uhićen zbog ilegalnog ulaska u zemlju, a potom slijedi izgon. Kada bude završen proces u Haagu i donijeta pravomoćna presuda, ako bi eventualno i bio oslobođen kao u prvostupanjskom postupku, budu li postojale valjane inkriminacije za kaznena djela koja nisu procesuirana u Haagu, budite sigurni da se nitko neće buniti da posjeti Hrvatsku jer će momentalno biti uhićen bez obzira na putovnicu. On bi htio da izaziva političke i diplomatske skandale,a da pliva u pravničkim vodama u kojima se izvrsno snalazi. Još jedan mali kuriozitet. Kada je Šešelj kao mladi pravnik i jedan od najbriljantnijih studenata prava koje je dao Univezitet u Sarajevu, bio uhićen u Jugoslaviji zbog protudržavnog djelovanja, izabrao je da ga na sudu brani odvjetnik Vladimir Šeks (tada isto zatvaran i osuđivan kao politički disident, a kasnije osnivač HDZ-a, tvorac Ustava RH i predsjednik Sabora), te je bio osuđen na 8 godina zatvora, ali nakon žalbenog , višestupanjskog postupka pušten iz zatvora u Zenici nakon odslužena 22 mjeseca.

  • Jaca gr. [ΞΧΞ]

    24. avgust 2016 | 09:26

    Taman drustvo captain Draganu !!! :)))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA