≫ 

KAMERE SNIMILE NAPAD NA TAKSISTU: Neočekivani obrt stravične tragedije u Kragujevcu (FOTO)

Gledao sam snimak sa nadzorne kamere obližnje menjačnice, N.D. je izašao iz taksija i mašio se zadnjeg džepa na pantalonama!?

  • 18

Ubistvo, napad sa smrtnim posledicama ili niz neverovatno nesrećnih okolnosti - dilema je koja danas potresa Kragujevac nakon smrti taksiste Mega taksija, Branislava Đukić Đuke (66). Ovaj metalac u penziji, preminuo je sinoć za volanom svog autombila, posle svađe sa mušterijom zbog računa za vožnju koji je iznosio manje od 200 dinara.

Policija je uhapsila N.D. (34) iz Kragujevca zbog sumnje da je Đukiću naneo kobne udarce zbog kojih je ovaj preminuo. Još nije jasno hoće li napadač biti osumnjičen za ubistvo. Napadač je jedva pokretan muškarac, koji je jednom u detinjstvu, a drugi put tek punoletan preživeo dve teške saobraćajne nezgode i teško hoda. Pitanje je da li je i znao šta je učinio taksisti!

Napadač na taksistu uhvaćen, jer se vratio da vidi MRTVO TELO SVOJE ŽRTVE?

Đukićeve kolege objašnjavaju da je taksista imao probleme sa srcem i pritiskom, te ga je mušterija sa par udaraca verovatno dovela u stanje tolikog stresa da je umro za volanom za kojim je pokušavao da zaradi za život.

- On je sinoć oko 22 sata na stajalištu primio mušteriju i zaputio se na adresu u ulicu Jovana Ristića u naselju Bresnica. Priča se da mušterija nije htela da plati. Naravno da ga je Đuka napao, pa niko se na to ne bi nasmejao. Muškarac ga je, kako smo čuli, nekoliko puta udario pesnicom u glavu i pobegao iz taksija. Đuki se slošilo, i dok se polukružno okretao da se vrati na taksi stanicu izgubio je svest. Nije uspeo da stane, udario je u obližnju kafanu i umro za volanom - kaže Dejan, Đukićev kolega.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Telo taksiste pronašla je prolaznica i ona je pozvala policiju oko 22.10 sati. Kragujevačka policija ubrzo je privela osumnjičenog N.D. (34). Još uvek nije jasno kako će biti kvalifikovano krivično delo, odnosno da li je reč o ubistvu jer se stvari i dalje komplikuju.

Poznanik osumnjičenog N.D., radnik prodavnice koja se nalazi nedaleko od mesta događaja kaže da priča može da poprimi sasvim drugi tok.

TUGA: Ovo je taksista koji je umro pošto je pretučen zbog 180 dinara! (FOTO)

- N.D. je kao dete imao tešku saobraćajnu nesreću, pao je sa motora licem na drugo vozilo i ima vidne ožiljke na glavi. Tek punoletan imao je tešku saobraćajku kada ga je udario taksi, mesecima je bio u komi, hranjen je na cevčice. On ne može nikoga pesnicama da ubije, teško da može i da hoda. Gledao sam snimak sa nadzorne kamere obližnje menjačnice, N.D. je izašao iz taksija i mašio se zadnjeg džepa na pantalonama, možda tražeći novčaniki i pare. Taksista je valjda pomislio da će pobeći, pa ga je dograbio preko suvozačkog sedišta za ruku i uvukao nazad u auto. Tu je taksistu, po svoj prilici, revoltirani N.D. udario u glavu kako se priča, pa izašao iz kola. Otišao je ka svojoj kući stotinak metara dalje. Taksisti se tada slošilo i na sminku se vidi kako gubi kontrolu nad autom i udara u kafanu - kaže sagovornik Telegrafa.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Svedoci policijskog uviđaja tvrde da je N.D. zapravo uhapšen tokom uviđaja, kada ga je neko iz mase okupljenih prepoznao. Oni koji su bili prisutni sinoć na mestu događaja kažu da je N.D. došao da vidi šta se dešava. Ostaje pitanje da li je napadač tada i znao da je taksista mrtav.

HTEO JE SAMO DA ZARADI KOJI DINAR POD STARE DANE: Ispovest žene taksiste koji je pretučen zbog 180 dinara

Marija Đukić, Branislavljeva supruga, kaže da je jutros na radiju saznala da je izgubila muža.

- Branislav je trebalo jutros u šest sati da završi smenu i dođe kući. Nije ga bilo. Počela sam da ga zovem na mobilni, nije se javljao. Nadala sam se da je ostavio telefon u autu, negde izašao iz kola. Očekivala sam ga da stigne svakog trenutka kada sam čula na radiju vest da je ubijen taksista Mega taksija. Prijatelj mi je javio da je Branislavljev auto ispred zgrade MUP-a. Hitna pomoć me pozvala da dođem jer moj muž nije dobro. A samo je hteo da zaradi koji dinar pod stare dane - kaže očajna žena.

HOROR USRED SRBIJE: Taksista preminuo pošto je pretučen zbog 180 dinara!

Srce metalca nije izdržalo svađu i napad mušterije. Branislav Đukić radio je u Zastavinoj kovačnici, kao rukovodilac ekonomike. Odatle se i penzionisao, a firma je otišla pod stečaj. Taksirajući je pokušao da "pojača" kućni bužet, kao i mnogo Zastavinih penzionera u Kragujevcu. Za volanom je i izdahnuo. Za sobom je ostavio suprugu i ćerku.

(Marija Raca)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • victoria

    25. avgust 2016 | 17:44

    Ko je dao taksisti dozvolu da vozi kad ima problem sa srcem? Zar je u redu da se tako rizikuju zivoti putnika? Cula sam od jednog prijatelja kako je taksisti pozlilo dok ga je vozio i jedva je on uspeo da drzi kola pod kontrolom dok nisu stali. Taksista je bio srcani bolesnik. Dobiju zdravstvenu potvrdu na mufte i voze. Sad ce ovaj da nastrada jer i jedan udarac je mogao taksistu da dovede do smrti. Da je zdrava osoba to se ne bi desilo. Da li ce i onaj inspektor sto je isprepadao trgovca lubenicama da odgovara sto je covek na licu mesta umro? Vest od pre mesec dana. Naravno da nece.

  • istina

    25. avgust 2016 | 19:30

    GLAVNA TEMA JE POD BROJ 1: BILO KOJA STRANKA JE DUZNA DA PLATI TAKSISTI VOZNJU!!!.. BROJ 2: STRANKA U OVOM SLUCAJU JE DOPRINELA TOME DA TAKSISTI POZLI!!!.. JER OVAJ NIJE HTEO DA PLATI!!... I STA TU IMA DA SE LUPETA KOJESTA VISE?! SA KOJIM PRAVOM IAKO JE SAM INVALID!? SME DA NASRCE A SAM JE DUZNIK!?.. HALO BRE!??!!

  • Lucky

    25. avgust 2016 | 23:20

    Tragedija, ja sam taxista u drugom gradu, i ovde ima svega, čovek je odradio svoje, stekao penziju i umesto da zasluženo odmara, mora još i da "dopunjava" budžet... To je ujedno i nama kojima je ovo jedini izvor prihoda problem, jer posla ima malo, treba decu hraniti i školovati, a mi penziju pride nemamo... No, time bi već PIO trebalo da se pozabavi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA