POMOZIMO SLAĐANI: U Srbiji su je lekari otpisali, spas za retki oblik njene bolesti moguć je samo u Nemačkoj

Kada je Institut za onkologiju i radiologiju Srbije 31.12.2015. godine skinuo sa liste svojih pacijenata, jer su mislili da više ništa ne mogu da učine za nju, Slađani i njenoj porodici preostaje da se samostalno bore za njen život, svojim sredstvima

  • 3

Slađani Milunović iz Kraljeva u novembru 2013. godine dijagnostifikovan je izuzetno redak i jako opasan oblik sarkoma – lejomiosarkom. Od tada se njena tročlana porodica svim sredstvima bori protiv ove opake bolesti, iako su im sredstva na izmaku i nemaju više novca za nastavak lečenja u Nemačkoj, koji je trenutno jedini spas za Slađanu.

DA LI JE NATO BOMBARDOVANJE "KRIVO" ZA PORAST BROJA OBOLELIH OD RAKA U SRBIJI? Evo šta o ovome kažu stručnjaci!

Nakon rutinske operacije mioma materice, kako su doktori regionalnog zdravstvenog centra u Kraljevu smatrali, ispostavilo se da Slađana boluje od retkog oblika sarkoma, sa kojim su se naši lekari susretali samo u medicinskoj teoriji. Već par meseci posle toga pojavljuju se čvorići po koži glave, kao metastaze primarnog tumora koje su se proširile putem krvi.

Prepisana hemiotarapija ADM (šest ciklusa) nije urodila plodom, jer se i nakon šest ciklusa ništa ne povlači. Iznova se javljaju nove metastaze, a naknadni magnet pokazuje i metastaze iznutra (želudac, pankreas, bubrezi).

Kada je Institut za onkologiju i radiologiju Srbije 31.12.2015. godine skinuo sa liste svojih pacijenata, jer su mislili da više ništa ne mogu da učine za nju, Slađani i njenoj porodici preostaje da se samostalno bore za njen život, svojim sredstvima.

SPASONOSNI LEK USKORO U SRBIJI: Kubanska vakcina će se davati u tri ustanove!

Saznali su da u nemačkom gradu Ulmu na klinici BGPS Neu-Ulm primenjuju nove metode lečenja dendričkim ćelijama, što je laički shvaćeno kao programiranje sopstvenog imunog sistema da prepoznaje i uništava maligne ćelije. Ovaj vid terapije je Slađanina jedina šansa. Jedini problem je što je cena jednog tretmana je 9000 evra, plus put i smeštaj (a u bolnici se ostaje oko nedelju dana). Ukoliko početni tretman da pozitivne rezultate, ceo postupak se ponavlja nekoliko puta.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Problem su jedino finansije, jer su sredstva porodice Milunović odavno iscrpljena. Ostala im je još jedino vera da preko društenih mreža i medija pokušaju da obezbede novčana sredstva za dalje lečenje, nadajući se u humanost ljudi.

Ukoliko želite da pomognete, to možete učiniti na neki od sledećih načina:

• Adresa: Slađana Milunović, Konarevo 30, 36340 Konarevo

• Tekući račun: Slađana Milunović, Vojvođanska banka, br. računa: 355000000550400050

• Devizni račun: (Banca Intesa): Beneficiary costumer: IBAN: RS35160533020112039853 Sladjana Milunovic, Konarevo 030, 36000 Kraljevo, Republic of Serbia; Intermediary: BCITITMM Intesa Sanpaolo spa Milano Italy; Account with institutuion: DBDBRSBG Banca Intesa ad Beograd, Remittance information (mandatory field)

Više o celom slučaju Slađane Milunović možete pročitati OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad Milunović

    26. avgust 2016 | 13:03

    Poštovani Znamo da je SMS najlakši vid da se pomogne. Međutim, da bi neko uopšte dobio humanitrani SMS broj potrebno je aplicirati nekoj od humanitarnih organizacija. U kontaktu sa Humanitranom organizacijom Novi Beograd dobili smo informacije da se sakupljeni novac uplaćuje klinici tek nakon tri meseca od početka akcije. Na žalost mi nemamo toliko vremena jer je ova retka vrsta sarkoma jako nepredvidljiva i što se duže čeka manje su šanse za izlečenje. Bolesnom od raka i još pri tome napuštenom od strane zdravstvenog sistema tri meseca su večnost. Ukoliko ova akcija uspe i Slađana ode u Ulm, te rezultati prve terapije budu pozitivni naravno da ćemo aplicirati za dobijanje SMS broja. Za sad ovo su na žalost jedini načini plaćanja. Unapred zahvalni: Slađana i Nenad Milunović

  • Semsa

    26. avgust 2016 | 12:00

    Dajte sms

  • Poruka za pušače

    26. avgust 2016 | 12:29

    Sjetite se svaki put kad krenete da kupite cigarete taj novac humanije dati nekome kome je potreban da bi živio!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA