ISKLJUČI NASILJE! Ministarstvo pravde pokrenulo internet kampanju protiv nasilja u porodici

Kampanja "Isključi nasilje" pokrenuta je u skladu sa politikom Vlade Srbije i u susret donošenju novih mera države u borbi protiv nasilja, čiji je deo i Zakon o sprečavanju nasilja u porodici, navodi Ministarstvo pravde

  • 2
Foto: Tanjug/Ministarstvo pravde Foto: Tanjug/Ministarstvo pravde

Ministarstvo pravde pokrenulo je internet kampanju "Isključi nasilje“ (#iskljucinasilje), u cilju slanja jasne poruke da se nasilje u porodici ne toleriše, kao i radi podizanja svesti o porodičnom nasilju i predstavljanju novih zakonskih mera u borbi protiv nasilja u porodici, saopšteno je danas.

APEL ZORANE MIHAJLOVIĆ: Nije privatna stvar kad neko nekog bije, PRIJAVLJUJTE NASILJE!

Naime, statistički podaci, prema kojima je u Srbiji u porodičnom nasilju u proteklih 10 godina nastradalo 314 žena, dok je od početka 2016. godine ubijeno 16 žena, ukazuju na neophodnost angažovanja svih resursa u borbi protiv nasilja u porodici.

Kampanja "Isključi nasilje" pokrenuta je u skladu sa politikom Vlade Srbije i u susret donošenju novih mera države u borbi protiv nasilja, čiji je deo i Zakon o sprečavanju nasilja u porodici, navodi Ministarstvo pravde.

U 2016. UBIJENO 17 ŽENA: APEL da se prijave nasilnici kako bi se spasli NEDUŽNI ŽIVOTI!

Cilj je da se putem internet kanala, društvenih mreža i medija podigne svest svih aktera u društvu o nasilju u porodici i informisanje i edukacija različitih ciljnih grupa.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Takođe i da se nove zakonske mere približe onima koji mogu da budu ili jesu žrtve porodičnog nasilja, zatim ostvarenim ili potencijalnim pociniocima, kao i široj društvenoj zajednici kako bi umela da prepozna nasilje i adekvatno reaguje na njega.

Ministarstvo napominje da je jedan od osnovnih prioriteta ove kampanje poziv na akciju svih onih koje se posredno ili neposredno mogu dovesti u vezu sa bilo kojim oblikom porodicnog nasilja.

OŠTRIJE KAZNE ZA SILOVATELJE: Ministarstvo pravde menja zakon i uvodi nova krivična dela

Zbog toga je, Ministarstvo pravde pozvalo najširu javnost da se uključi u sprovođenje kampanje, "kako bismo svi zajedno doprineli aktivnoj i efikasnoj borbi protiv porodičnog nasilja u Srbiji" i unapred se zahvalilo na podršci.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    26. avgust 2016 | 13:46

    Zato je dozvoljeno drzave nad srbima

  • Bzvzz

    26. avgust 2016 | 14:38

    Svi ovi primeri nasilja su vise zastupljeni od strane zene prema muskarcu ali to niko ne shvata za ozbiljno..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA