LEPA VEST ZA SMEDEREVSKE PENZIONERE: Autobuska karta UPOLA JEFTINIJA!

Penzioneri koji imaju penziju do 15.000 dinara, kartu će plaćati 750 dinara umesto dosadašnjih 1.100, za one sa penzijama od 15.000 do 30.000 umesto 1.800 kartu će koštati 1.000 dinara

  • 1

Od prvog septembra smederevski penzioneri mesečnu kartu za autobuski prevoz plaćaće upola jeftinije! Ovo je odlučeno danas na sastanku gradonačelnice Smedereva dr Jasne Avramović, i predstavnika "Laste" kao gradskog prevoznika.

- Obilazeći smederevska sela u akciji "Jasno je: I selo i grad", a šesnaest sam ih obišla sa svojim timom, razgovarala sam i sa penzionerima i oni su mi, između ostalog, govorili da im je mesečna karta za autobusku vožnju preskupa. Zato sam predložila da mi, kao gradska uprava s jedne strane, i "Lasta" kao autobuski prevoznik s druge strane, nađemo rešenje za preskupe penzionerske mesečne karte. Dogovorili smo se da izađemo u susret našim najstarijim sugrađanima i ja mogu da ih obradujem da će se već u septembru prevoziti upola jeftinije. Činjenica je da su oni, zbog smanjenja penzija podneli najveći teret reformi, i mislim da je red da im pomognemo u smanjenju bar jednog troška - kaže gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović.

EKSKLUZIVNO ZA TELEGRAF gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović o jedinstvenoj akciji u Srbiji (FOTO)

Grad i "Lasta" su za sada postigli dogovor za narednih šest meseci, a od marta sledeće godine, kako ističe gradonačelnica, kada se sagledaju svi efekti ove uštede, biće potpisan aneks ugovora, ili će se doneti novi ugovor. Cena mesečne penzionerske karte nije jedinstvena i vezana je za skalu primanja.

Penzioneri koji imaju penziju do 15.000 dinara, kartu će plaćati 750 dinara umesto dosadašnjih 1.100, za one sa penzijama od 15.000 do 30.000 umesto 1.800 kartu će koštati 1.000 dinara. Oni sa penzijama preko 30.000 dinara mesečnu kartu moći će da kupe za 1. 800 dinara.

EKSKLUZIVNI INTERVJU GRADONAČELNICA DR JASNA AVRAMOVIĆ: Posetom predsednika Kine počinje nova era u privrednom razvoju Smedereva! (FOTO)

- Ovo je ušteda od 40 do 50 odsto – kaže gradonačelnica i dodaje:

- Evo recimo primera: penzioner koji putuje iz Lunjevca umesto dosadašnjih 4.500, mesečnu kartu plaćaće 750 dinara. Grad zajedno sa Lastom u proseku subvencionisaće 3.800 dinara po penzioneru. Nadam se da se da će naši penzioneri biti zadovoljni, a ja im obećavam da će u ovoj lokalnoj samoupravi i gradu Smederevu biti još akcija za njih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    26. avgust 2016 | 18:16

    Treba im izaci u susret poso kuca,kuca poso.Radni ljudi ne mogu da sastave kraj s krajem,zato su oni privilegovani i zasticeni.Nije to korektno za roditelje troje i vise dece koji treba da prezive od prvog do prvog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA