Liturgija ipak služena u Mušutištu (FOTO)

- Uprkos svemu uz Božiju pomoć i blagoslov Presvete Bogorodice sveta liturgija je održana, vera je mimo svega, individualna stvar i pravo, mi ćemo istrajati na putu, koji nam je Hristos i zbog koga su vernici želeli da prisustvuju liturgiji - rekao je jerej Slobodan Đorić

  • 32

Na ostacima crkve Bogorodice Odigitrije, liturgija je ipak održana, potvrdio je u razgovoru za Telegraf paroh Prizrenski jerej Slobodan Đorić.

Raseljeni Srbi otvoreno posle incidenta u Mušutištu SLOŽILI SU SE OKO JEDNE STVARI!

- Kroz Mušutište smo pojac Ivan Krstić i ja prošli nešto pre sedam časova jutros, u centru je već bilo okupljeno reko 150 Albanaca, koji su čekali vernike sa namerom da ih zaustave. Prošli smo neprimećeno jer smo bili u civilnom automobilu, Pripremili smo se i održali Svetu Liturgiju - rekao je jerej Đorić.

Pogledajte trenutak u kojem Albanci divljački jurišaju na NAORUŽANU KOSOVSKU POLICIJU! (VIDEO)

On je dodao da su njega i Krstića odmah po završetku liturgije evakuisale specijalne jedinice Kosovske policije - ROSU, sporednim putevima i da je još uvek potrešen.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Uprkos svemu uz Božiju pomoć i blagoslov Presvete Bogorodice sveta liturgija je održana, vera je mimo svega, individualna stvar i pravo, mi ćemo istrajati na putu, koji nam je Hristos i zbog koga su vernici želeli da prisustvuju liturgiji - rekao je jerej Đorić, naglasivši da se Srpska pravoslavna crkva blagoslovom i nastojanjem episkopa Raškoprizrenskog i Kosovskometohijskog Teodosija ima za cilj da u svim mestima koja su od 1999.godine bila bez sveštenika, sveštenstvo vrati kako bi se videlo živo prisustvo crkve.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Inače jerej Đorić (27) je paroh prizrenski i sa popadijom (25) i sinovima Pavlom (2) i petomesečnim Urošem živi u Prizrenu.

(S.Simić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav

    28. avgust 2016 | 23:57

    Bog nek vas čuva

  • Alien resurrection doctor

    28. avgust 2016 | 23:40

    Primitivizam

  • serb

    29. avgust 2016 | 10:24

    Srbija i srbi zu za vas bog , jel u srbiji bio ti katolik ili musliman mozes slobodno da ides u svoju crkvu . A vi kao neljudi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA