• 1

PROGOVORILA BETINA: Tukli su me kad bih, izgladnela, uzela hranu iz pseće kućice!

- Milenko me je mučio, a Slavica me je tukla kablom za struju. Pretili su mi da će me ubiti ako ih prijavim policiji - posvedočila je 19-godišnja Nemica Bedina Signer o monstruoznom iživljavanju koje je preživela

  • 1

Zlostavljana nemačka devojčica, koju je godinama maltretirao monstruozni par Marinković iz Bosne, konačno je progovorila. Bedina Signer (19), koju su u selu Karavlasi osam godina držali kao roba, otkrila je nove detalje svog traumatičnog života u poslednjih devet godina.

Nesrećna devojka je u svom iskazu svedočila da su Marinkovići prema njoj postupali dobro prvih nekoliko godina zajedničkog života, koji je počeo 2003. godine udajom njene majke za već oženjenog Milenka. Od samog početka Bedina je radila sve najteže fizičke poslove, a kad je napunila 15 godina, počela su premlaćivanja i izgladnjivanje. Najviše ju je tukla, priznala je Bedina, kći Marinkovićevih Monika. Štapovima, remenom, šipkama. Često samo zato što bi izgladnela Bedina uzela hranu psu.

- Jednom su me držali sedam dana bez hrane i ja sam iz kuće ukrala komad hleba i malo mesa, pa sam se sakrila u šumu da to pojedem. Milenko je to otkrio i onda su me on i Monika držali dok me Darko, sin Milenkovog  brata Zorana, udarao i upaljačem grejao nož kojim me je pržio po ruci i licu.

- Kad je jednom Zoran došao u posetu  Milenku, uhvatio me je za glavu i udarao o zid, a i Monika me je često udarala po glavi.  Slavica me je tukla kablom za struju. Pretili su mi da će me ubiti ako ih prijavim policiji - prenose bosanski mediji delove mučnog svedočenja.

U dva navrata ona je pokušala da pobegne od monstruma iz Karavlaha, ali su je oba puta pronašli i kaznili. Bosanski stručnjaci ustanovili su da nema govora o tome da je Bedina slabijih mentalnih sposobnosti, kako su pokušali da objasne Marinkovići, ali i njena majka Kristina.

- Psihološkim veštačenjem utvrđeno je da je ona bila svesna svega što joj se događalo i da je u potpunosti razumela posledice svega. Međutim, razumljivo je to što su svi ovi događaji kod nje ostavili snažne psihičke traume - rekao je portparol tužilaštva kantona Tuzla Admir Arnautović, i dodao da Bedina želi da se vrati u  Nemačku ili Austriju i tamo počne normalan život.

(I. M. / Izvor: Jutarnji list)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sadja Todorov

    Strasnoooooo! P.S. Postovanji novinaru I.M. je li osam ili devet godina zatocena? Odlucite se.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima