Povređeni Srbi se oporavljaju u Mitrovici

- Prvo sam pomislio da je gumeni metak, ali nije bio. Isteklo je toliko krvi da sam jedva ostao živ - tvrdi jedan od povređenih Srba

  • 0

Dvojica Srba koji su teže povređeni u sukobu građana i vojnika Kfora u selu Rudare, u blizini Zvečana na severu Kosova, uspešno se danas oporavljaju u bolnici u severnom delu Kosovske Mitrovice, dok je treći povređeni pušten na kućno lečenje.

Dežurni hirurg Miroslav Dančetović izjavio je da je stanje trojice Srba koji su juče povređeni stabilno i da je jedan od njih pušten na kućno lečenje, dok su ostala dvojica zadržani u bolinici.

- Jedan od dvojice zadržanih je operisan, dok se stanje drugog pacijenta prati. Njihovo stanje je danas stabilno i njihov oporavak ide uobičajenim tokom, zasad bez komplikacija-  rekao je Dančetović.

Najteže povređeni Aleksandar Radovanović, kome je povređena noga, izjavio je da je juče izašao s posla iz "Trepče", kada je čuo sirene za uzbunu, i da je otišao na most u Rudare kod Zvečana, koji je bio blokiran.

- Kfor je već tada prskao nekim suzavcem žene koje su bile na mostu, a kasnije su počeli da pucaju na momke koji su sišli sa mosta… Mi smo se prilično približili njima, ali nismo pucali na njih, možda je neka kamenica poletela od mladih momaka koji su bili tu - rekao je on.

Radovanović ističe da je tog trenutka osetio samo udarac i da je ugledao izbušen lim, koji se nalazio pored pešačke staze na mostu.

- Prvo sam pomislio da je gumeni metak, ali nije. Isteklo je toliko krvi da sam jedva ostao živ -  tvrdi Radovanović, koji je ispričao da mu se odmah pomutilo u glavi i da su mu nogu stegli kaišem kako ne bi iskrvario.

U sukobima Srba i vojnika Kfora kod Zvečana, koji su izbili kada je Kfor počeo da uklanja barikade u selu Rudare, juče je povređeno četvoro Srba, od kojih je u prvi mah na lečenju u mitrovačkoj bolnici zadržano njih troje. Iz Kfora su potvrdili da su tokom nereda kod Zvečana, za vreme uklanjanja barikada, povređena dva nemačka vojnika.

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA