≫ 

Francuski ministar privrede podneo ostavku, želi u predsedničku trku dogodine

Kancelarija aktuelnog predsednika Fransoa Olanda je danas objavila saopštenje o ostavci Makrona, dodajući da će njegov sektor za sada preuzeti ministar finansija Mišel Sapen

  • 0

Francuski ministar privrede Emanuel Makron podneo je danas ostavku na tu funkciju, što je dodatno podstaklo spekulacije da bi on mogao da se uključi u trku za predsednika države na izborima sledeće godine.

HRVAT ZBOG SRPKINJE ZAMALO UBIO NJENOG LJUBAVNIKA BOSANCA, koji se sakrio iza vrata, ali ga je našao!

Makron (38) bi tako mogao da postane najmlađi predsednik u istoriji Francuske, prenela je agencija AFP.

MAJKA GURALA ĆERKI KRST U GRLO DOK NIJE POTEKLA KRV: Ubila ju je jer je htela da iz nje istera demona! (VIDEO)

Kancelarija aktuelnog predsednika Fransoa Olanda je danas objavila saopštenje o ostavci Makrona, dodajući da će njegov sektor za sada preuzeti ministar finansija Mišel Sapen.

PRONAĐENA OLUPINA BORBENOG AVIONA U ŠVAJCARSKOJ: Potraga za pilotom se nastavlja

Makron, bivši investicioni bankar i milioner, podneo je ostavku "da bi se u potpunosti posvetio svom političkom pokretu", saopštilo je predsedništvo, što se odnosi na pokret "En marš" (U pokretu), koji je Makron osnovao u aprilu.

"UHAPŠEN VLADIMIR PUTIN": Ova vest je obišla Ameriku, ali nije ono što mislite! (FOTO) (VIDEO)

On će biti novo lice u trci za novog predsednika Francuske, u koju se već uključio bivši predsednik te zemlje Nikola Sarkozi (61) i bivši premijer Alen Žipe (71), obojica desničari.

POLICAJKA IZBODENA NOŽEM U STANICI U FRANCUSKOJ: Uhapšen napadač! (FOTO) (VIDEO)

Fransoa Oland, predsednik Francuske Republike. Foto: Tanjug / AP Fransoa Oland, predsednik Francuske Republike. Foto: Tanjug / AP

Pored toga, na izborima zakazanim za 23. april i 7. maj, ukoliko dođe do drugog kruga, jedan od kandidata će biti i čelnica anti-imigracionog desničarskog "Nacionalnog fronta" Marin Le Pen.

FILIP, OTAC DEVOJKE KOJA JE UBIJENA NA TRČANJU KAO JELENA MARJANOVIĆ: Policija traga za muškarcem koji je trčao s njom i nestao (FOTO)

Ostavka Makrona predstavlja udarac za Olanda, čija je popularnost kod građana trenutno na nižem nivou od bilo kojeg predsednika još od Drugog svetskog rata.

POJAVILA SE AJKULA NA MEDITERANSKOJ OBALI: Na plaži uzbuna, kupači beže, a deca vrište i plaču! (FOTO)

On je obećao da se neće ponovo kandidovati za tu funkciju ukoliko ne uspe da smanji uporno visoku stopu nezaposlenosti, koja se kreće oko 10 odsto.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA