RUSEF ODLAZI: Brazilski senat izglasao nepoverenje predsednici posle devetomesečnog opoziva!

Od 81 senatora, njih 61 je glasalo protiv sada, bivše predsednice

  • 0

Posle opoziva koji je trajao devet meseci, brazislki senat je izglasao nepoverenje dosadašnjoj predsednici Dilmi Rusef. Zakonodavci smatraju da je prekršila zakone o budžetu. 

Glasanje koje je okončalo njenu vladavinu obavljeno je danas, dva dana pošto je Rusefova održala emotivan govor da bi se odbranila pred zakonodavcima.

Od 81 senatora, njih 61 je glasalo protiv sada, bivše predsednice. Dvadeset senatora glasalo je protiv impičmenta. Dilma Rusef je tako postala prvi lider koji je dobio otkaz još od 1992. godine , kada je Fernando Kolor de Melo podneo ostavku pre završnog glasanja u prosecu impičmenta zbog korupcije.

Rusef smatra impičment pučem koji su protiv nje povele političke stranke desno orijentisane, uz pomoć medija. Impičment su osudili svetski priznate ličnosti, kao što su Noam Čomski i Oliver Stoun...

Bivši potpredsednik Mišel Temer će biti predsednik Brazila do isteka mandata 2018. godine. On se suočava sa najvećom ekonomskom krizom koš od tridesetih godina prošlog veka.

DAN D ZA SUSPENDOVANU BRAZILSKU PREDSEDNICU: Senat odlučuje da li će biti smenjena zbog korupcije (FOTO) (VIDEO)

Temerova sposobnost da se bori sa problemima ostaje pod znakom pitanja, jer postoje znaci da ćće njegovi predlozi u kongresu naići na otpor.

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA