Svi su mislili da je u zatvoru, a onda je "pao" zbog kriminala. Kada su policajci shvatili KOGA su uhapsili, nastala je POMETNJA (FOTO)

Njima su lisice na ruke stavljene zato što su pomagali kriminalnoj bandi koja je prodavala narkotike u Skoplju, Velesu i gradiću Sveti Nikole

  • 0

U dvogodišnjoj akciji makedonske policije "Brana", koja je nastavljena jutros pod operativnim nazivom "Mreža", uhapšeni su javni tužilac, lekar i policijski inspektor iz Bitolja.

Njima su lisice na ruke stavljene zato što su pomagali kriminalnoj bandi koja je prodavala narkotike u Skoplju, Velesu i gradiću Sveti Nikole.

Prevremeni parlamentarni izbori u Makedoniji 11. decembra

- Akcija je počela kada smo doznali za organizovanu kriminalnu grupu koja se bavila prodajom droge na nacionalnom i međunarodnom nivou. Ona je imala koruptivni uticaj u određenim strukturama policije i sudstva da bi omogućila zaštitu kriminalnih interesa, sticanje finansijske moći i uticaja. Cilj je bio i ometanje i onemogućavanje zakonskih aktivnosti preduzetih od strane tužilaštva i MUP-a - izjavio je Mitko Čavkov, ministar unutrašnjih poslova.

Prema dosadašnjim saznanjima policije, trojica državnih funkcionera su pravila lažna dokumenta da se jedan član bande navodno nalazi u zatvoru, a on je u stvari prodavao drogu na slobodi.

Foto: MUP Makedonije Foto: MUP Makedonije

- Trojica iz bande su stari 35, 38 i 42 godine. Posle izvršenog pretresa kod pet osoba, trojice organizatora i dvojice posrednika, pronađen je i oduzet veliki broj predmeta i sredstava za komunikaciju, koji će biti predmet dopunskih ispitivanja. Nađeni su i novac, oružje i razne praškaste materije - rekao je Čavkov.

Carinici su rutinski prišli deki u belom odelu koji je imao samo jednu torbu. Otvorili su je NE SLUTEĆI DA ĆE U NJOJ NAĆI OVO! (FOTO)

Uhapšeni su od jula prošle do juna ove godine organizovali mrežu preprodavaca i posrednika i angažovali veći broj osoba za prenošenje i prodaju droge. Procenat od stečenog prihoda dobijali su posrednici, a najveći deo su zadržavali organizatori.

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA