DA LI JE KRAJ NASILJU NAD ŽENAMA: Novi Zakon o nasilju u porodici stiže na jesen

U ponedeljak su dve žene u Srbiji ubijene i nije bilo posebne reakcije nadležnih

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Ramplstinski
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Harmonikas

    11. mart 2018 | 22:10

    Cekajte,a zasto ne pisete zbog cega dodje do nasilja??? nije samo alkoholizam u pitanju ;) u pitanju su i zene ;) cujem nekad na vestima izvrseno nasilje na nekom zenom i sve vise se to radi a niko ne pise zasto je taj neko to uradio? nekad je i zena kriva ;) sta drugo da ocekujete kad se ta ista zena svalerise sa njih 4?? i normalno da ce da dodje do nasilja i ne daj boze ubistava -.- uveli ste ovaj zakon i trazite natalitet,sad su se one zastitile i iskoriscavaju taj zakon,izudaraju se same da bi dobile krov nad glavom....Zbog tog zakona nam dolaze emigranti,i zbog tog zakona nema nataliteta i drzava Srbija i Vucic nema prava da govori o natalitetu..cao pozZz

  • Milan Savic

    05. maj 2017 | 05:38

    Da bi se nesto uradilo prvo treba utvrditi uzroke nasilja. Zaista postoje razni problemi kod muskarca, sklonost alhoholu, drogi, problematicnim ponasaljima i dr. Ali taj problem se javlja vrlo ranije i treba reagovati na vreme da ne bi doslo do nasilja. Sa druge strane znam iz izvora da postoje hiljade i hiljade laznih prijava, muskarcu se nanese bol, steta, itd a kasnije kada se dokaze nevinost nikom nista. Znaci zena za to ne odgovara. Ili ako zaista do nasilja dodje, pa zek prijavi 10-o nasilje i sud tu odreaguje, i ona se poslje gadinu dve vraca tom istom covjeku. Sto opet navodi da li je nasilja bilo. Mnogo je to grozno za obe strane, jer zene sada mogu da manipuliraju i da traze sta hoce. A opet do nasilja moze da dodje kada muskarcu vise pukne film od svakodnevnog zvocanja i prigovaranja, pa jedna vaspitna iza usiju. I ta jedna vaspitna je nasilje.

  • Rastko Vuković

    26. februar 2017 | 15:39

    Smeta mi samo deo gde se ovaj zakon podmeće pod popravku polne ravnopravnosti, a on je upravo suprotno. Policijski izveštaji svugde u svetu, pa tako i kod nas, mogu potvrditi da muškarci češće nasilno stradaju. Oni su i češće žrtve nesretnih slučajeva i uopšte su deo populacije sa većim brojem povreda i smrtnosti. Jedna je stvar što je i ,,jači pol'' osetljiviji na nasilje prema ženama, pa zakonodavci, bolje reći politika u ovom slučaju igra na siguricu, na veću podršku glasača. A druga je stvar ravnopravnost polova, koje ovim zakonom ima još manje, na štetu muškaraca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA