≫ 

TUŽILAŠTVO POTVRDILO: Uhapšen osumnjičeni za špijunažu

U poslednje vreme uhapšeni obaveštajac bavio se oficirima JNA protiv kojih Hrvatska jeste ili bi mogla pokrenuti krivični postupak zbog (ne)dela počinjenih tokom rata u Hrvatskoj, kao i organizacijom i odnosima u srpskoj vojsci

  • 2

Više javno tužilaštvo saopštilo je da je BIA u saradnji sa Tužilaštvom uhapsila jednu osobu zbog postojanja sumnje da je izvršila krivično delo špijunaže.

BIA uhapsila hrvatskog špijuna u Beogradu, očekuje se obraćanje najviših državnih zvaničnika!

Reč je o licu koje ima državljanstvo Republike Srbije i Hrvatske, a koje je do 1990. godine živelo i radilo u Republici Hrvatskoj, nakon čega mu je mesto prebivališta bilo u Republici Srbiji.

Osumnjičenom je za navedeno krivično delo određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti priveden nadležnom tužiocu radi saslušanja, dodaje se u saopštenju.

Tužilaštvo će u skladu sa svojim Ustavnim i zakonskim ovlašćenjima nastaviti postupanje u pravcu utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja, vodeći računa o zaštiti vitalnih interesa Republike Srbije, a sve u cilju potpunog utvrđenja svih radnji koje čine obeležja ovog krivičnog dela u okviru svojih zakonskih ovlašćenja, navodi Tužilaštvo i dodaje da će nakon sprovedene istrage i utvrđenog činjeničnog stanja javnost će o tome biti blagovremeno obaveštena.

Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

Kako se ističe hrvatski portal Index, hrvatski obaveštajac koji je danas uhapšen u Beogradu radio je za hrvatsku Vojno sigurnosno-obaveštajnu službu.

Evo kao su HRVATSKI MEDIJI izveštavali o hapšenju špijuna u Beogradu

Navodi se da je tokom proteklih meseci, pa čak i godina, uhapšeni obaveštajac u Beogradu i Srbiji prikupljao podatke koji bi njegovoj službi, dakle, VSOA-i, mogli biti od posebnog interesa.

U poslednje vreme bavio se oficirima JNA protiv kojih Hrvatska jeste ili bi mogla pokrenuti krivični postupak zbog (ne)dela počinjenih tokom rata u Hrvatskoj, kao i organizacijom i odnosima u srpskoj vojsci. Pod merama srpskih kolega nalazi se već mesecima.

- Srpske službe već neko vreme prate doticnog i prikupljaju informacije o njemu. Poznato je gde se tacno nalazio, u kojim mestima uz granicu, sa svojim kolegama s hrvatske strane i sa kime je sve bio u kontaktu - kaže Indexov izvor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jole-HR

    2. septembar 2016 | 20:52

    Komšije po svemu ovo je "vaš" čim je kidnuo 90 te iz HR ali drage mu bile kune..

  • Jole-HR

    2. septembar 2016 | 21:44

    Čedo Čolović..haha.. Sad u Zagrebu da uhvate jednog Antu koji radi za vas komšije i to je to..haha..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA