NAPADAČ IZ BiH U DANSKOJ: Nema dokaza da je napad naredila Islamska država

Međutim zvaničnik policije u Kopenhagenu je rekao da vlasti ne smatraju da je "to bio napad koji je naredila Islamska država", ne želeći dalje da komentariše

  • 1

Danska policija saopštila je danas da nema dokaza da je oružani napad u četvrti Kristijanija u Kopenhagenu, poznatoj po uličnoj prodaji droge, naredila ekstremistička organizacija Islamska država.

BOSANAC PUCAO NA POLICIJU U KOPENHAGENU: M.H. (25) osumnjičen, istražuje se njegova povezanost sa terorističkim grupama

Novinska agencija Amak, bliska Islamskoj državi, prenela je u petak, 2. septembra saopštenje u kojem je navedeno da je napadač bio "vojnik" te organizacije koji je "sproveo operaciju odgovarajući na poziv da se napadnu koalicione države".

Međutim zvaničnik policije u Kopenhagenu je rekao da vlasti ne smatraju da je "to bio napad koji je naredila Islamska država", ne želeći dalje da komentariše.

NEREDI U DANSKOJ: Pucano u policajce, organi reda u poteri za osumnjičenima (FOTO) (VIDEO)

Napadač (25) je u gradskoj četvrti Kristijanija iznenada zapucao na policajce tokom rutinske kontrole u zoni poznatoj po uličnoj prodaji droge i jednog pogodio u glavu, a drugog u nogu, da bi kasnije i sam bio teže ranjen tokom akcije hapšenja južno od Kopenhagena.

Policija je napadača identifikovala kao Mešu Hodžića, državljanina Danske poreklom iz Bosne i Hercegovine koji je navodno bio simpatizer islamskih ekstremista, navodeći međutim da ne veruju da je to imalo uticaj na napad.

Sukoba policije i dilera koji otvoreno prodaju hašiš u toj autonomnoj zajednici ima od kada su hipici 1971. zauzeli napuštene kasarne.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRB IN

    4. septembar 2016 | 21:40

    Ma kakav islamista, običan naduvan diler bosanac. Znaju Danci sve odličnu policiju imaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA