≫ 

I DANAS TMURAN DAN I KIŠA: A evo kada nam opet stiže LETO!

Kada je reč o izgledima vremena za Srbiju u narednih sedam dana, RHMZ navodi da se do nedelje očekuje promenljivo oblačno i malo toplije vreme sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom

  • 1

U većem delu zemlje na sajtu Meteolarma danas se prognozira kiša sa količinom padavina većom od 20 litara po metaru kvadratnom, izuzev u Vojvodini u kojoj će se zadržati suvo vreme.

VODOPAD USRED BEOGRADA: Stravične slike nevremena na Sajmu, prolaznici U ŠOKU! (VIDEO)

I DANAS PLJUSKOVI I GRMLJAVINA: U ovim delovima Srbije se do podneva očekuje i do 50 milimetara kiše po kvadratnom metru

- Izazivanje poplava, problemi u svim aktivnostima poljoprivredne proizvodnje, problemi u saobraćaju, moguća pojava odrona i klizišta. Indirektni uticaj na bezbednost ljudi i životinja - navedeo je na stranici ove službe za praćenje vremenskih prilika.

(UŽIVO) CRNI KIŠNI OBLACI JURE KA SRBIJI: Pratite gde se TAČNO nalaze!

U zapadnim, jugozapadnim i južnim krajevima Srbije, meteorolozi prognoziraju veću količinu padavina sa povremeno jakim pljuskovima, kada su mogući česti odroni i izlivanja bujičnih voda, koji pored veće količine vode donose zemlju i mulj na kolovoz, što dodatno povećava klizavost puta zbog koje vozači mogu da izgube kontrolu nad vozilom.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Prema informacijama JP "Putevi Srbije", na deonicama na kojima su započeti radovi, način saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu, navodi se u saopštenju.

Pogledajte video-snimak vodopada u Beogradu koji je juče šokirao Beograđane kod Sajma:

Iz Uprave granične policije saopštili su da na našim graničnim prelazima na putničkim terminalima trenutno nema dužih zadržavanja od 30 minuta, preneo je Auto-moto savez Srbije.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Kada je reč o izgledima vremena za Srbiju u narednih sedam dana, RHMZ navodi da se do nedelje očekuje promenljivo oblačno i malo toplije vreme sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom, uglavnom na jugu i jugozapadu, a na severu i istoku sa dužim periodima sunčanog vremena.

Zatim se očekuje pretežno sunčano vreme, koje će na radost svih vratiti leto u Srbiju. Naš savet vam je da ove lepe dane iskoristite kako treba, jer nas čeka duga i tmurna jesen.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeee

    6. septembar 2016 | 12:55

    Svaka cast na sliki, na kojoj je kosovo drzava bravo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA