ISIS JE PRVO TERAO ŽENE DA NOSE BURKE: Sad im je to strogo ZABRANJENO. Evo i zašto

Zvaničnici ISIS-a odlučili su da promene odluku kada je u pitanju odevanje žena, zbog čestih napada na njihovu teritoriju u poslednjih nekoliko meseci, kao i na činjenicu da je nošenje burki u svetu podiglo veliku prašinu

  • 9

ISIS je povukao odluku o nošenju burki muslimanskim ženama, što predstavlja neverovatan preokret Islamske države.

HAOS NA PLAŽI U SPLITU: Pojavile su se žene u burkiniju i muškarci sa puškama, kupači u panici!

Oni su zabranili nošenje burki u severno-iračkom gradu Mosul, gde sada pokrivanje lica predstavlja bezbednosni rizik.

Prema insjaderskim informacijama britanskog lista Ekspres, zvaničnici ISIS-a odlučili su da promene odluku kada je u pitanju odevanje žena, zbog čestih napada na njihovu teritoriju u poslednjih nekoliko meseci, kao i na činjenicu da je nošenje burki u svetu podiglo veliku prašinu.

Francuski sud UKINUO ZABRANU BURKINIJA na plažama

Uprkos ovoj odluci, žene će i dalje morati da se pokrivaju kada su u javnosti. Ove promene došle su nakon oslobađanja sirijskog grada Manbija, kada je ovaj grad povratio demokratiju nakon dve godine ropstva pod ISIS-om.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Podsetimo, nošenje burkinija izazvalo je pravi haos na plaži u Francuskoj, kada su dva policajca prišla ženama u burkiniju, i tražili im da ga skinu ili napuste plažu. Ovaj smeo postupak francuskih vlasti, izazvao je lavinu negativnih reakcija, nakon čega je nošenje burkinija izazvalo paniku i na plaži u Splitu.

(Telegraf.rs/ Izvor: news.com.au)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA