RASKRINKANA NAJVEĆA TAJNA GENERALA GOTOVINE: Njegov kum otkrio gde se Ante skrivao dok su ga tražili zbog zločina!

Kao Gotovinin kum i prijatelj od najvećeg poverenja četiri godine bio je jedina osoba koja je znala gde se skriva Gotovina

  • 16

U filmu o generalu Gotovini koji rediteljski potpisuje Antun Vrdoljak biće prikazani detalji generalovog života u begu nakon raspisivanja Interpolove poternice.

"BILI SMO KAO GLADNI VUKOVI I BESNI ŠTO NAM NISU DOPUSTILI ULAZAK U BANJALUKU": Bivši zapovednik hrvatske vojske ovako veliča "Oluju"

O nekim detaljima za Zadarski list govorio je Gotovinin prijatelj, kum i suborac Željko Dilber.

- Vrdoljak se nekoliko puta sastao s Antom koji nije imao nikakvih intervencija na sadržaj filma, samo mu je rekao da ga pozove na promociju. Ipak, verujem da će Anti i meni biti data prilika uoči promocije da pogledamo film kako bismo utvrdili odgovara li radnja činjenicama. Ne mislimo intervenisati u sadržaj osim, naravno, ako je reč o nekim neistinama. Jer, kada se već snima film o Gotovini, zaista bih voleo da pre svega bude temeljen na činjenicama - kaže Dilber.

Kao Gotovinin kum i prijatelj od najvećeg poverenja četiri godine bio je jedina osoba koja je znala gde se skriva Gotovina.

- Istina je da sam jedini znao gde je Ante i da radi njegove sigurnosti to nije znala ni njegova supruga. Kako je Dunja sve to vreme bila pod nadzorom, morali smo paziti da sastanak s porodicom ne bi otkrio Antin položaj, te sam ja jedini kontaktirao s njim. Što se tiče mesta njegovog skrivanja, evo prvi puta ću reći gde se nalazio i kako sam odlazio tamo. Skrivao se u ribarskim kućicama i na brodovima po Kornatima, na Dugom ostrvu i Ugljanu. Nikad tamo nisam odlazio svojim brodom jer sam znao da me prate. Svaki put bih unajmio drugi brod i otišao do ostrva na kojem se Ante trenutno nalazio, odnoseći mu hranu i čistu odeću. Skrivanje po ovim ostrvima trajalo je dva meseca, a onda je prešao granicu i sklonio se u inostranstvu - otkriva Dilber.

(Telegraf.rs / Zadarski list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kralj Tomislav

    6. septembar 2016 | 12:06

    Nisu ga tražili zbog zločina, jer on nije zločinac.

  • beduin

    7. septembar 2016 | 07:17

    prosjecni modernist onog doba bi morao znati razlucivati neke stvari...... to u ovome potonjem nije slucaj. nadalje, politicari bi se morali izrazavati sukladno medjunarodnim ugovorima i dogovorima koje su u ime drzava potpisali. to isto nije slucaj. dakle, sve je ovo jedan obican vrtic koji ocito nikad nece biti prevazidjen,.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA