Sinu Svetozara Marovića godina, bratu 7 meseci zatvora

Pravosnažnom odlukom obuhvaćen je i izvršni direktor kompanije "Kopirajt" (Copyright) Aleksandar Armenko koji je osuđen na šest meseci zatvora

  • 1

Podgorički Viši sud osudio je danas pravosnažno Miloša Marovića, sina nekadašnjeg visokog funkcionera DPS i bivšeg predsednika SCG Svetozara Marovića, zbog zloupotrebe službenog položaja, na jednogodišnju kaznu zatvora, a Dragana Marovića, brata Svetozara Marovića, takođe, zbog zloupotrebe službenog položaja na sedam meseci.

SRUŠIO SE AVION U MAKEDONIJI: Olupina pronađena u selu Kožle, strahuje se da NIKO NIJE PREŽIVEO

Pravosnažnom odlukom obuhvaćen je i izvršni direktor kompanije "Kopirajt" (Copyright) Aleksandar Armenko koji je osuđen na šest meseci zatvora.

- Viši sud u Podgorici doneo je presudu kojom je optuženi Miloš Marović, zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja putem pomaganja koje je izvršeno na organizovan način, osuđen na kaznu zatvora od jedne godine i obavezan na plaćanje troškova postupka - saopšteno je iz podgoričkog Višeg suda.

SPASILI JE TELEFONSKI KABL I VRBA: Preživela devojčica koja je pala sa sedmog sprata!

Dragan Marović je osuđen zbog produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja.

- Nakon pravosnažnosti rešenja Višeg suda u Podgorici kojim je usvojen sporazum o priznanju krivice zaključen između Specijalnog državnog tužilaštva i optuženog Dragana Marovića, Viši sud u Podgorici doneo je presudu kojom je optuženi Dragan Marović, zbog produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja koje je izvršeno na organizovan način, osuđen na kaznu zatvora od sedam mjeseci i obavezan na plaćanje troškova postupka - naveli su iz Višeg suda.

RASKRINKANA NAJVEĆA TAJNA GENERALA GOTOVINE: Njegov kum otkrio gde se Ante skrivao dok su ga tražili zbog zločina!

Viši sud doneo je presudu po kojoj je Armenko, zbog produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja putem pomaganja, izvršenog na organizovan način, osuđen na kaznu zatvora od šest mjeseci.

Viši sud u Podgorici usvojio je u julu Sporazum o priznanju krivice između Miloša Marovića i Specijalnog državnog tužilaštva, prema kojem će u zatvoru provesti godinu i platiti državi odštetu od 380 hiljada evra.

Sporazum o priznanju krivice između Dragana Marovića i Specijalnog državnog tužilaštva usvojen je takođe pre dva meseca. Sporazumom je obuhvaćen i Armenko.

VEDRANA RUDAN PONOVO PROVOCIRA: Ovom pesmom je zadala najjači udarac Hrvatskoj. Ali šta je to ubacila u flašu? (VIDEO)

Viši sud u Podgorici usvojio je Sporazum o priznanju krivice, koji je bivši visoki funkcioner vladajuće DPS Svetozar Marović dogovorio s tužilaštvom.

Marović je pristao na zatvorsku kaznu od godinu i deset meseci, novčanu kaznu od 50 hiljada evra, kao i da državi vrati 1,1 milion evra.

Bivši visoki funkcioner DPS-a okrivljen je za višemilionske malverzacije.

AUTOBUS PUN TURISTA UDARIO U ŠLEPER: Jedna osoba poginula, čak 38 povređeno

Kako je u ponedeljak objavljeno na sajtu Višeg suda, usvojen je sporazum o priznanju krivice zaključen između Specijalnog državnog tužilaštva i okrivljenog Marovića, zbog produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja, izvršenog na organizovan način i produženog krivičnog dela prevara, izvršenog na organizovan način.

Protiv tog rešenja Marović može da uloži žalbu u roku od tri dana.

- Nakon što rešenje o usvajanju sporazuma o priznanju krivice postane pravosnažno, sud će najkasnije u roku od tri dana doneti presudu kojom se optuženi oglašava krivim u skladu sa usvojenim sporazumom - navodi se na sajtu Višeg suda, preneo je RTCG.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA