"SVE SAM ISPRIČAO, SAMO MI SPASITE PORODICU": Čedo Čolović u strahu da neko ne ubije njegove najmilije!

- Ukoliko priznam sve, to bi moglo da naljuti nekoga u Hrvatskoj, ne daj Bože da ih zakolje, a bojim se da im ne naude i Srbi koje sam potkazivao Hrvatima - navodno je rekao uhapšeni špijun

  • 22

Kako pišu beogradski mediji, Čedo Čolović, špijun koji je nedavno uhapšen, imao je samo jedan uslov da prizna krivicu i otkrije mrežu agenata - da mu nadležni organi zaštite porodicu!

POTVRĐENA NAGODBA SA SUDOM: Hrvatskom špijunu Čedi Čoloviću tri godine zatvora za špijunažu!

On je navodno agentima BIA rekao da je uplašen za familiju i njihovu bezbednost.

- Plašim se da neko ne naudi mojoj porodici, koja do sada nije znala šta sam radio. Ukoliko priznam sve, to bi moglo da naljuti nekoga u Hrvatskoj, ne daj Bože da ih zakolje, a bojim se da im ne naude i Srbi koje sam potkazivao Hrvatima - ispričao je on, a preneo izvor beogradskih medija koji je dobro upućen u čitavu situaciju.

ČEDO ČOLOVIĆ OTKRIO IMENA JOŠ DESETAK ŠPIJUNA: Sledi opsežna akcija hapšenja špijuna koji su slali informacije Hrvatskoj

Tek kada je dobio čvrste garancije da će njegova porodica dobiti zaštitu, on je priznao krivicu i ne samo da je otkrio imena onih kojima je dostavljao podatke u Hrvatskoj, već i spisak svih svojih sunarodnika koje je cinkario.

Foto: Profimedia/imageBROKER Foto: Profimedia/imageBROKER

- Interesantno je, recimo, da je na spisku lica kojima je tamo dostavljao podatke najverovatnije i jedan Srbin, dok se među onima koje je cinkario nalaze i neki Čolovićevi rođaci, ali i komšije - rečano je za Kurir.

Inače, otkako je uhapšen, Čolovića niko od njegove porodice nije posetio, o njegovoj sudbini niko ništa ne zna, niti ih su ih obavestili gde se on trenutno nalazi. Ipak, Čedo se nikada nije oženio, ali je živeo sa sestrom, zetom i sestrićima.

BIVŠI DIREKTOR VBA: U Srbiji nije otkriven samo jedan špijun, već cela mreža

- Kad su ga doveli kući na pretres, posle hapšenja, rekao je sestri da ne brine i da veruje da će ga pustiti posle 48 sati u pritvoru. Uspeo je samo da im kaže da mu je sve namešteno - priča izvor.

Podsetimo, uhapšen je prilikom kupovine karte za rodno mesto Drniša u Hrvatskoj i tom prilikom je tvrdio da nije kriv, kao i da je možda informacije o vojnim objektima u Srbiji, ali i o ljudima koje poznaje iz Hrvatske, a koji su tokom devedesetih ratovali na strani Srbije, možda slučajno otkrio nekome. Ipak, kasnije je pristao na saradnju i sve im ispričao.

- Na osnovu priznanja, kao i svega što je u nedelju rekao najpre tužiocu, a potom i operativcima BIA na tajnoj lokaciji na koju su ga odveli pre pritvaranja, sklopio je sporazum o priznanju krivice. Juče je izveden i pred sudiju za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, koji je na osnovu toga doneo presudu od tri godine zatvora zbog šijunaže - ispričao je sagovornik iz pravosuđa za ovaj medij.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ÔDragan

    7. septembar 2016 | 09:09

    Pa ovo nije dpijun.ovo je neka drukara sto je ogovarala sunarodnike.

  • Iju

    7. septembar 2016 | 09:54

    Ni S od spijuna,kad on sad kuka i moli

  • Bosna

    7. septembar 2016 | 08:39

    Ako je je uhapsen zasto mora odavati ostala.Za buducnost svoji treboje prije da misli??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA