TERALI SU ME DA JEDEM IZ KANTE, DEČAK JE POKUŠAO DA ME SILUJE: Evo šta naša deca svakodnevno doživljavaju u školama! (VIDEO)

Ono što zabrinjava je što u kasnijem životu nasilnici, ali i njihove žrtve, sa verbalnog nasilja prelaze na fizičko

  • 18

"Rekli su mi da će me ubiti", "Udaraju me jer sam nov đak u školi", "Ja nemam tatu i zato su me drugari vređali", "Dečak je pretio da će da me siluje"...

JEZIVA TUČA U SRPSKOJ ŠKOLI: Dečak (11) umalo "drugu" ISEKAO OKO!

Ovo su pojedina iskustava dece koja su trpela vršnjačko nasilje, a čije izjave su prikupljene i objedinjene u publikaciji nastaloj u okviru projekta "Škola bez nasilja" Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

ŽRTVA NASILJA MOŽE DA BUDE SVAKO: Nataša Živanović otkriva kako da je prepoznate dok nije KASNO!

Međutim, nedavno je na osnovu ovih iskaza napravljen video u kojem učenici izgovaraju kakve su sve torture preživeli od drugara iz školskih klupa.

- Svaki dan su mi radili šutku, terali su me da jedem iz kante i snimali me mobilnim telefonima, rekli su mi da ne mogu bez mame koja me ostavila, terali su me da psujem sam sebe - nabrojali su najmlađi učenici.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ono što zabrinjava je što u kasnijem životu nasilnici, ali i njihove žrtve, sa verbalnog nasilja prelaze na fizičko. Iz tog razloga skoro svakodnevno izveštavamo o tučama u školama, a primeri iz 2016. godine su brojni:

- Učenik Druge ekonomske škole se posle obične đačke svađe oko krede, učenik drugog razreda N. S. pesnicom u glavu je udario dvoje drugara iz razreda. Devojčicu je udario ispod slepoočnice, nakon čega se ona onesvestila, dok je dečaka udario u nos. Oboje su prebačeni u Urgentni centar.

- Dva mladića pretukla su i teško povredila N. I. (17) ispred Hemijsko prehrambene škole na Banovom brdu. N. I. je zadobio povrede glave, završio je u bolnici gde je hitno operisan, a počinioci su identifikovani kao učenici ove škole.

- Trinaestogodišnju A. R. iz Arilja školski drug D. N. je nakon kraćeg verbalnog duela udario glavom pri čemu joj je razbio arkadu i zatvorio oko.

Video pogledajte ovde i sprečite nasilje na vreme:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buncuk Milne

    7. septembar 2016 | 18:27

    Suditi im kao odraslima i cela porodica u zatvor i dete i otac i majka. Mislim na nasilnike.

  • Bosna

    7. septembar 2016 | 18:50

    Dosta je vise nasilju u skolama!! Sta ako nemas tatu imas mamu!! Nastavnici profesori otvorite oci ne samo da cekate kad ce pauza da ispijate kafe po kancelarijama ... Prosetajte malo po dvoristu i hodniku za vrijeme pauze. Presuditi im najvecu kaznu.. To nije samo odgoj roditelja puno su danas po ulici diskotekama od 15 god mjesto dasu u kuci Izlaze tek napunili 13 il 14 . nasto ovo vise lici .previse je nasilja u skolama. Zbog huligana da dobra djeca ispastaju!! Uvesti u skole obezbedzenje obaveznooo!!!!!!

  • Persa

    7. septembar 2016 | 18:42

    VASPITANJE SE IZ KUCE NOSI. TO SU UPUSTENA DECA . POD HITNO IH ZATVORITI . IMA JEDNA SERIJA STRANOG PROGRAMA KAKO TU DECU UCE REDU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA