SAPLITALA JE MIGRANTE, DOBILA OTKAZ, A SADA: Mađarska kamermanka optužena za NARUŠAVANJE MIRA

Protiv Petre Laslo je podignuta "optužnica za remećenje javnog reda"

  • 10

Protiv mađarske snimateljke koja je zgrozila javnost kada je nogom udarala migrante koji su pre godinu dana, u jeku migrantskog talasa, prelazili granicu, podignuta je optužnica, saopštilo je danas mađarsko državno tužilaštvo.

Protiv Petre Laslo je podignuta "optužnica za remećenje javnog reda".

OVOG ČOVEKA I NJEGOVO DETE JE SAPLELA MAĐARSKA SNIMATELJKA: Evo kakva je njihova sudbina! (VIDEO)

Pravosuđe je posle istrage ocenilo da postupak te žene koji su snimili drugi snimatelji, a snimak objavili mnogi svetski mediji, nije bio "motivisan etničkim razlozima ni migrantskim statusom" tih osoba.

Foto: Facebook/europeans against the political system Foto: Facebook/europeans against the political system

Snimci televizijske snimateljke koja je, s kamerom na ramenu, na mađarsko-srpskoj granici nogom udarila muškarca i njegovog sina i podmetnula nogu devojčici, podstakle su zgražavanje dok je Budimpešta već bila izložena kritici zbog neprijateljskog raspoloženja prema migrantima.

Incident se dogodio 8. septembra 2015. godine, dok su stotine migranata koji su s turske obale stizali u Grčku, svakodnevno išli preko Balkana u Nemačku. Tog dana je nekoliko grupa migranata probilo kordon mađarske policije.

SAPLITALA JE IZBEGLICE, A SADA ĆE DA IH TUŽI: Mađarska snimateljka podiže prijavu protiv migranta i Fejsbuka i seli se u Rusiju! (VIDEO)

Postupak novinarke koja je radila za internet portal blizak krajnjoj desnici, "nije rezultirao povredama, ali je njeno ponašanje zgrozilo i razbesnelo nazočne", istaklo je tužilaštvo. Kada je nedugo nakon toga dobila otkaz, branila se da ju je "uhvatila panika".

Mađarska je nedelju dana posle dovršila gradnju ograde od bodljikave žice duž granice sa Srbijom, posle čega je podignuta i ograda prema Hrvatskoj, što je uveliko zaustavilo prolazak migranata.

Otac sirijske porodice kog je novinarka udarila nogom osvojio je simpatije javnosti i dobio azil u Španiji, gde radi kao fudbalski trener, a njegov sin je dobio priliku da se upozna sa svojim fudbalskim idolom, igračem Real Madrida, Kristijanom Ronaldom.

(Telegraf.rs / Izvor: edition.cnn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Kojot # 1

    7. septembar 2016 | 20:34

    Kakvo licemerstvo Madjarske! Dizu zidove da ne dolaze migranti i napune glave ljudima , a onda kad neko od naroda pokusa da ih zaustavi pod pritiskom medija , onda tom sude!

  • Odrastanje

    7. septembar 2016 | 21:06

    Bog sve vidi

  • JB012

    8. septembar 2016 | 06:07

    Ni nas ne bi saplitali već klali. Tako da ovo je nešto najmanje što treba njima raditi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA