≫ 

DOBRO DOŠLI U SRBIJU: Đaci ne idu u školu, jer su ostali BEZ PREVOZA!

"Niš ekspres" je ukinuo autobusku liniju do Kuršumlijske Banje, pa đaci koji su pešačili i po sedam-osam kilometra, pa autobusom još 15 kilometara do Kuršumlije, već nekoliko dana ne idu u školu

  • 0

Desatak đaka iz planinskih sela oko Kuršumlijske Banje već nekoliko dana ne idu u školu jer je "Niš ekspres" ukinuo autobusku liniju do banje, pa iz tog dela opštine Kuršumlija više nemaju nikakav prevoz.

Đaci iz okoline Kuršumlijske Banje, koji pohađaju niže razrede osnovne ali i srednje škole, svakodnevno su pešice silazili sa planine do Banje, odakle su autobusom "Niš ekspresa" putovali do Kuršumlije na nastavu.

JA SE ZOVEM ALEKSA, A OVO JE MOJ PRVI DAN U ŠKOLI: Ispratili smo đaka prvaka na NAJVAŽNIJI ČAS NA SVETU (VIDEO)

I osnovna i srednja škola kupovali su mesečne karte za đake, ali su predstavnici "Niš ekspresa" od tih škola i opštine Kuršumija tražili doplatu, uz obrazloženje da im je ekonomski neisplativo da svakodnevno prevoze nekoliko đaka.

Opština Kuršumlija traži rešenje tog problema. Mi kupujemo mesečne karte za naše đake, koje iznose čak i više nego dnevna karta. Zaista nemamo novac da doplaćujemo njihove karte, da bi "Niš ekspresu" napravili isplativost putovanja. Teška je situacija sa tim đacima. Pojedini su do Banje, preko planine, pešačili i po sedam-osam kilometra, pa autobusom još 15 kilometra", kazao je agenciji Beta Radiša Nikić, direktor Osnovne škole "Drinka Pavlović".

Foto-ilustracija: Profimedia/Oredia Foto-ilustracija: Profimedia/Oredia

TUŽNA SRPSKA PRIČA: Ne idu u školu jer nemaju prevoz!

Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić osudio je postupak "Niš ekspresa" i dodao da su iz te kompanije tražili novac da bi, pored prodatih karata za đake, "napravili veću zaradu na toj autobuskoj liniji".

Nakon što smo i mi i škole odbili da im doplaćujemo, oni se drznuli da ukinu prevoz za đake. Mi smo proračunali i došli do zaključka da je daleko jeftinije da iznajmimo taksi službu, koja će svakodnevno prevoziti đake - kazao je Vidić.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

On je dodao da su u toku pregovori sa lokalnim taksi službama, čije usluge bi plaćala opština, i izrazio uverenje da će đaci od ponedeljka redovno dolaziti na nastavu.

U "Niš ekspresu" nisu želeli da daju izjave tim povodom.

Kuršumlijska Banja gotovo da više i nema stanovnika pa su, osim đaka iz lokalnih planinskih sela, putnici do tog mesta veoma retki.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA