• 5

SRPSKI MOBILNI OPERATER dobija dozvolu za rad na KOSOVU, ali uz OGRANIČENJA

O telefonskom pozivnom broju će sledeće nedelje biti održan završni sastanak u Briselu

  • 5

Srpski mobilni operater početkom oktobra dobiće dozvolu za rad na Kosovu, ali samo uz ograničene operacije, izjavio je predsednik Upravnog odbora regulatorne agencije za elektronsku i poštansku komunikaciju Krešnik Gaši.
NOVI NAPAD VANDALA: Podmetnut požar u hramu Hrista Spasa u Prištini (FOTO)

Prema najavi Gašija, Kosovo će početkom oktobra dobiti telefonski kod +383 dok će u isto vreme srpski mobilni operater dobiti dozvolu za rad na Kosovu, ali samo uz ograničene operacije.
- Dobićemo jednog operatera na jednoj određenoj teritoriji gde su do sada funkcionisala zajedno tri aktuelna operatera što je predviđeno sporazumom o telekomunikacijama i na osnovu dogovora koji je potpisan od strane dvojice premijera - rekao je Gaši.
On je dodao da se očekuje da će se to desiti kada se ovaj sporazum kompletira i kada počne njegova implementacija "tj. kada dobijemo pozivni broj za Kosovo taj operater će početi legalno da funkcioniše na teritoriji Kosova".
Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com


Prema njegovim rečima, taj operater "trenutno ilegalno obavlja svoju delatnost na delu teritorije Kosova", ali ovaj sporazum o telekomunikaciji predviđa normalizaciju funkcionisanja telekomunicija na celoj teritoriji Kosova.
O telefonskom pozivnom broju će sledeće nedelje biti održan završni sastanak u Briselu, najavljuje Gaši, te dodaje da će srpska strana uz posredovanje EU ukloniti prepreke za prijem Kosova u međunarodnu uniju telekomunikacija.
- Svi operateri koji funkcionišu na teritoriji Kosova biće u obavezi da koriste pozivni broj +383 pa tako i srpska strana, njihove aktivnosti biće ograničene na nekoliko zona u kojima trenutno funkcionišu - istakao je Krešnik Gaši.
Gaši je dodao da će srpski mobilni operater dobiti privremenu dozvolu, sve do do raspisivanja tendera za trećeg operatera na Kosovu.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • peki

    premijer kaze da je ovo nas novi iskorak ka evropi.....aljo aljo

  • Kralj

    Pozivni je ALJO,ALJO tutututu,

  • Sudija

    Privremenu i za par meseci ce je ukinuti i ostati samo oni, šiptarski operateri na našoj zemlji...!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima