PUBLIKA NIJE RAZUMELA OVU VRSTU UMETNOSTI: Mlatarali penisom i golim grudima pred predsednikom i uglednim gostima! (FOTO)

Svečano otvaranje, ali i skandal sa golotinjom, direktno je u udarnom terminu prenosila državna televizija

  • 1

Performansom u režiji Martina Kočovskog, sinoć je u Bitolju otvoren 37. Međunarodni festival filmske kamere "Braća Manaki". 

IMAO JE ZALEPLJENA USTA I SAMO JE BULJIO U NJIH: Žiri ga je gledao kao ludaka, a on ih 30 sekundi kasnije oborio s nogu! (VIDEO)

Nakon prigodnih govora domaćina i laureata, na scenu su izašli goli glumci Bitoljskog i Prilepskog teatra, studenti Fakulteta dramskih umetnosti i gimnazijalci, izvodeći performans. Međutim, publika očigledno nije razumela ovu vrstu umetnosti, pa je performans naišao na veliku osudu.

Foto: telegraf.mk Foto: telegraf.mk

Glumci su goli šetali scenom, a ono što im je zamereno je što je takav performans, za koji očigledno niko nije bio pripremljen, izveden pred šefom države Đorđem Ivanovim, diplomatskim korom i uglednim domaćim i stranim gostima.

Foto: telegraf.mk Foto: telegraf.mk

Svečano otvaranje, i performans direktno je u udarnom terminu prenosila državna Makedonska radio - televizija, bez naznake da je sadržaj zabranjen za mlađe od 18 godina.

Foto: telegraf.mk Foto: telegraf.mk

Uvaženi gosti, pogotovo oni u prvim redovima nisu bili pripremljeni za ovaj vid umetnosti, pa je publika u Centru za kulturu, gde se održava festival, bukvalno ostala bez teksta.

Foto: telegraf.mk Foto: telegraf.mk

Niko od mnogobrojne publike nije razumeo reditelja Kočovskog, jer je performans o životu i rađanju, koji je zamislio, prema njihovim rečima, nije bio prigodan za ovu svečanost.

 

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Engi

    12. septembar 2016 | 15:58

    Kocovski prvo si morao da proberes one sa vecim palamarom a onda da im kazes da se skinu goli,ovako se nisu dopali nikom,posebno ne zenskom delu publike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA