ZRENJANINAC KOJI JE VODIO GRUPU AMERIKA IZDAO SARADNIKE: Najtraženiji Srbin na svetu otkucao narko bosove!

Hapšenju mafijaša koji su sarađivali sa grupom „Amerika“ prethodila je poseta inspektora, ali i pretres zatvorske ćelije u kojoj se nalazi vođa grupe Zoran Jakšić rodom iz Zrenjanina, koji je uhapšen je pod sumnjom da je bio finansijer i organizator grupe koja je švercovala kokain u Evropu, vršila otmice i imala svoje plaćene ubice

  • 0

Hapšenje kriminalca Zorana Mihajlovića Jakšića (57) iz Zrenjanina i drugog čoveka ozloglašene kriminalne grupe „Amerika“ nije zaustavilo peruansku policiju, koja i dalje radi na razbijanju jednog od vodećih narko-kartela koji su drogu krijumčarili u Evropu. 

Prvi čovek narko-klana "Amerika" iz Srbije otputovao u SAD!

Peruanske vlasti saopštile su da je u poslednjoj akciji koja je sprovedena u oblasti Anda uhapšen i najtraženiji odbegli peruanski kriminalac Migel Angel Vilanueva, za koga se veruje da je bio jedan od Jakšićevih najbližih saradnika. Lokalni mediji su odmah počeli da spekulišu da su identifikacija, a potom i hapšenje ozloglašenog Peruanca usledili nakon dojave, imajući u vidu da je država ranije obezbedila nagradu od oko 15.000 evra za informacije o njemu, prenose beogradski mediji.

Peruanski mediji preneli su da je poslednjoj policijskoj akciji prethodila poseta inspektora ćeliji pritvorske jedinice zatvora u kojem Jakšić boravi više od mesec i po dana, nakon što je uhapšen na granici sa Ekvadorom. Ćeliju deli sa četvoricom cimera koji su uhapšeni u istoj akciji kad i on, a u pitanju su, navodno, peruanski državljani. Mediji navode da su inspektori tokom posete u jednom trenutku izveli pritvorenike u drugu prostoriju, a potom pretresli sve njihove stvari, uključujući i samu ćeliju. Nije poznato da li su nešto i zaplenili, ali je ova informacija u javnosti odmah pokrenula lanac spekulacija da je hapšenje Vilanueve i još šestorice usledilo nakon ove misteriozne posete. Veruje se da je Jakšić pristao da sarađuje u zamenu za određene pogodnosti, imajući u vidu da ga zbog raznih zlodela potražuje nekoliko država.

Preostalih šestorica uhapšenih takođe su bili visokopozicionirani članovi peruanskih narko-kartela s kojima je Jakšić sarađivao, a u čijem posedu je pronađeno više falsifikovanih pasoša i drugih dokumenata.

Zaplenjeno je i nekoliko automobila, kao i elektronski uređaji koji bi trebalo da potvrde da su svi uhapšeni bili u međusobnoj komunikaciji.

Zoran Jakšić je uhapšen sredinom jula zbog sumnje da je rukovodio grupom koja je nabavljala, a potom transportovala drogu prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u Evropu. Kriminalom je navodno počeo da se bavi još tokom devedesetih, da bi nekoliko godina kasnije pristupio narko-grupi Vojislava Raičevića, zvanog Voja Amerikanac, zajedno s Miletom Miljanićem i Željkom Maksimovićem Makom.

FILMSKO HAPŠENJE NAJTRAŽENIJEG SRBINA NA SVETU: Specijalci ga jurili devet godina, a onda je ovako PAO! (VIDEO)

Grupu „Amerika“ u potpunosti je razotkrio zaštićeni svedok iz podzemlja poznat pod pseudonimom Srećko. On je u februaru 2001. policiji dao kompletan spisak imena svih pripadnika grupe i otkrio sve zločine u kojima su učestvovali. Klan je optužio da stoji iza ubistava policijskog inspektora Dragana Radišića, generala policije Radovana Stojičića Badže, policijskih pukovnika Milorada Vlahovića i Dragana Simića, kao i mnogih kriminalaca tokom devedesetih.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA