OVO SU SVI NOVI ČLANOVI HRVATSKOG SABORA: 151 čovek će odlučivati o budućim odnosima sa Srbijom (FOTO)

Odlukom hrvatskih građana u zemlji i dijaspori HDZ je osvojio 61 mandat, Narodna koalicija koju čine SDP, HNS, HSS i HSU osvojila je sedam mandata manje, odnosno 54 mesta u Saboru, dok se MOST učvrstio na trećem mestu sa 13 mandata

  • 5

Hrvati su po drugi put u deset meseci izašli na izbore kako bi izabrali novi sastav Sabora, a prema dosadašnjim podacima, HDZ je relativni pobednik vanrednih parlamentarnih izbora sa osvojenih šest izbornih jedicina i dva mandata u dijaspori, dok je Narodna koalicija predvođena SDP-om osvojila četiri izborne jedinice.

Kosor tvrdi da će Beograd donekle uticati na formiranje vlade u Hrvatskoj!

Tako je odlukom hrvatskih građana u zemlji i dijaspori HDZ osvojio 61 mandat, Narodna koalicija koju čine SDP, HNS, HSS i HSU osvojila je sedam mandata manje, odnosno 54 mesta u Saboru, MOST se učvrstio na trećem mestu sa 13 mandata, a slede Živi zid s osam mandata, IDS s tri, Koalicija "Za premijera" s dva mandata te HDSSB i Neovisna lista Željko Glasnović s po jednim mandatom.

Tri mesta u Hrvatskom saboru zauzeće predstavnici srpske manjine, a pet mesta predstavnici ostalih manjina.

Podsetimo, HDZ predsednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andrej Plenković izjavio je tokom predizborne kampanje da Srbija mora da pokaže poštovanje prema Hrvatskoj i izbegava provokacije, ako misli da bude članica EU. Inače ova stranka poznata je po izraženim provokacijama upućenim Srbiji.

U nastavku pogledajte kompletnu listu zastupnika koji su osvojili mesto u Hrvatskom saboru prema listama sa kojih su izabrani:

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    12. septembar 2016 | 12:34

    80% Srpskog su porekla.

  • Torus

    12. septembar 2016 | 11:52

    Ko god došao na vlast, u tamo njihovoj, za srbe je obezbeđena mržnja na duži period, i raseljavanje beznačajnog procenta onih koji su ostali.

  • Baranjac

    12. septembar 2016 | 12:49

    Na listi SDSS nije Srđan Milaković već Mile Horvat iz Kneževih Vinograda koji je ušao u sabor

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA