MEDICINSKI TEHNIČAR SA VMA: Ne osećam se krivim za smrt Ivane Bodrožić!

Uvodno izlaganje odbrane zasnivalo se na zahtevu za izuzećem pojedinih dokaza

  • 4

Ljubiša Pavlović (52), medicinski tehničar sa Vojnomediinske akademije, koji je optužen za krađu i preprodaju anestetika “propofola Ivani Bakić Bodrožić (31), preminuloj usled misterioznih okolnosti u hotelu Hajat, danas je negirao krivicu u Trećem osnovnom sudu u Beogradu.

SMRT IVANE BODROŽIĆ U SOBI 326 I DALJE MISTERIJA: Skinut snimak sa kamera kobne noći, danas - suđenje!

Okrivljeni je rekao da se ne oseća krivim za dela koja mu se optužnicom stavljaju na teret.

Tužilaštvo je u kratkom obrazloženju optužnice ponovilo da se Pavlović tereti da je 10. decembra 2014. godine oko 21 sat ispred hotela “Hajat” na Novom Beogradu Bodrožićki prodao pet ampula “propofol” leka po ceni od 100 evra, koji je prethodno uzeo iz zaliha VMA.

Zamenik tužioca rekla je da će tokom pretresa sudu predočiti brojne materijalne dokaze - među kojima su i DNK tragovi Pavlovića - koji pokazuju da je medicinski tehničar prodao anestetik Bodrožićki, prenosi Alo.

Uvodno izlaganje odbrane zasnivalo se na zahtevu za izuzećem pojedinih dokaza. Pavlovićev advokat Miljan Filipović zatražio je od suda da izuzme zapisnike sa dva veštačenja koje je obavio Nacionalni kriminalističko-tehnički centar pri MUP Srbije. Reč je o zapisnicima veštačenja Ivaninog mobilnog telefona i poruka koje je razmenjivala sa Pavlovićem, kao i veštačenje DNK nalaza Pavlovića na kutiji “propofola”.

Odbrana tvrdi da Ivanin telefon veštaci MUP-a nisu mogli da otključaju, pa su ga vratili njenoj majci Nadi, koja ga je tri meseca kasnije poslala na veštačenje otključanog.

U vezi DNK nalaza, odbrana tvrdi da kutija “propofola” koja je veštačena nije na početku uviđaja izuzeta, već je nju takođe u MUP donela Ivanina majka. O ovim predlozima odbrane sud će se izjasniti na idućem ročištu.

Foto: Facebook/Iva Bodrozic, Wikimedia/Erich gasboy Foto: Facebook/Iva Bodrozic, Wikimedia/Erich gasboy

Treće osnovno tužilaštvo podiglo je u aprilu optužincu protiv Pavlovića, zbog krađe i prodaje anestetika „propofola“, kojim se ćerka poslanice vojvođanskog parlamenta Nade Bodrožić predozirala u decembru 2014. Optužnica je utemeljena na snimcima „Hajatovog“ video-nadzora, na kojima se vidi da je posetio Ivanu u noći njene smrti, što su potvrdili i svedoci.

O intenzivnoj komunikaciji tehničara i nastradale devojke govore i poruke pronađene u Ivaninom telefonu, a Pavlovićev DNK ostao je na polomljenoj, iskorišćenoj ampuli anestetika i na kutiji tog leka. Bodrožićku je u sobi 326 u „Hajatu“ sobarica pronašla mrtvu 11. decembra ujutru, polugolu, sa braunilom i špricem u ruci.

Prema toksikološkom nalazu, Ivana je konzumirala kokain, ali je uzrok smrti bio zastoj srca prouzrokovan uzimanjem prekomerne doze „propofola“, koji joj je usporio disanje i doveo je do gušenja i zastoja rada srca.

„Propofol“, koji zavisnici koriste za „spuštanje“, a lekari za anesteziju, uzela je jer nije mogla da zaspi zbog velike doze kokaina. Pavloviću preti kazna od šest meseci do šest godina zatvora, prenosi Alo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Co21

    13. septembar 2016 | 02:01

    Taj covek moze biti samo kriv sto je to izneo napolje i prodao, stvorio nelegalnu zaradu na lekovima i za to treba biti kaznjen po zakonu. Nikakva krivica za ubistvo, necije predoziranje i kojekakve budalastine zbog npr neuzvracene ljubavi ili sta li je vec. To su besmislene gluposti. Ona je sve uradila na dobrovoljnoj bazi. Samo u slucaju neke prisile a ovako nema smisla

  • ana

    13. septembar 2016 | 01:28

    Deco nemojte da se drogirate niti da za novac budete tudje sluge .

  • Stefan djokovic

    14. septembar 2016 | 14:49

    Bog zna ko je zahtevao da joj odnese lek neko mnogo mocan a onavec predozirana fuj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA