≫ 

BRAĆA ZAGRLJENA OTIŠLA U SMRT: Tužna sudbina Stefana i Nikole čitavu Srbiju rasplakala

Šest dečaka iznajmilo je jednu pedalinu, dok su četvorica bila na drugoj. Otišli su na suprotni kraj jezera i tamo je Stefan Petrović, koji se nalazio na pedalini gde je bilo šestoro dece, pokušao da pređe na drugo plovilo

  • 41

Dečaci iz Rače kod Kragujevca utopili su se u nedelju na Srebrnom jezeru kada su ispali iz pedaline koju su iznajmili sa drugovima. Posle 24-časovne potrage ronioci Žandarmerije pronašli su tela Stefana (14) i Nikole (13). Nesrećni otac Aleksandar Petrović bio je nem od bola, a sve je bilo toliko potresno da je čak i jedan od ronilaca zaplakao.

LELEK NAD RODNIM SELOM UTOPLJENIH DEČAKA: Porodica jeca nad slikama mališana (FOTO)

Prvo je nađeno telo mlađeg dečaka Nikole oko 14:50. Telo njegovog brata Stefana pronađeno je sat kasnije. U međuvremenu je počela istraga o okolnostima ove užasne tragedije koja se dogodila u nedelju oko 14:30.

- Šest dečaka iznajmilo je jednu pedalinu, dok su četvorica bila na drugoj. Otišli su na suprotni kraj jezera i tamo je Stefan Petrović, koji se nalazio na pedalini gde je bilo šestoro dece, pokušao da pređe na drugo plovilo. On se okliznuo, pao, pri tome najverovatnije udario glavom o pedalinu i upao u jezero. Njegov brat Nikola skočio je sa njim, zagrlio ga i pokušao da ga izvuče, ali niko od njih nije izronio - kaže sagovornik iz istrage, a prenosi Srpski Telegraf.

ZASTRAŠUJUĆI DETALJI NESREĆE NA SREBRNOM JEZERU: Svi su plakali na obali, tragedija je mogla da bude sprečena?

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Deca su bili poluplivači, a niko nije bio u blizini da im pritekne u pomoć.

Policja istražuje odgovornost Zorana Jovanovića, direktora škole "Karađorđe" iz Rače sa kojim su deca otputovala na fudbalski turnir, kao i trenera sa  kojim su posle utakmice svratili na Srebrno jezero. Oni su u policiji izjavili da nisu odgovorni  što su deca bila bez nadzora.

Na policiji je sada da istraži da li je sve to ispoštovano.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Plovilo ne može da iznajmi maloletnik bez pratnje odraslih. Takođe ovabezno je da u pedalini bude prsluk za spasavanje, što prema rečima svedoka u ovom slučaju nije bilo. Dok neki poštuju pravilo i ne puštaju decu i pijane na pedalinu, neki ne poštuju ovo pravilo - kaže lokalni zvaničnik.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Policija još nije podigla krivične prijave protiv direktora škole i trenera. Ukoliko se utvrdi da je krivično delo učinjeno iz nehata, preti im 3 godine zatvora, u slučaju teških telesnih povreda i smrti do 8 godina zatvora. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA