≫ 

MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA LUKSEMBURGA OŠTRO O MAĐARIMA: Treba ih izbaciti iz Evropske Unije!

Svako ko kao Mađarska gradi ograde protiv ratnih izbeglica, ili krši slobodu medija i pravosudnog sistema trebao bi biti privremeno, ako ne i zauvek, isključen iz EU

  • 3

Jean Aselborn, ministar spoljnih poslova Luksemburga, javno je pozvao na izbacivanje Mađarske iz Evropske unije zbog neprijateljskog odnosa prema izbeglicama.

MAĐARSKA TRAŽI 3.000 "GRANIČNIH LOVACA": Novi "čuvari" će biti naoružani do zuba i zarađivaće platu koja može da poraste 5 puta

Ministar iz zemlje u kojoj je smešten veliki broj institucija EU bez ustezanja je kazao za Die Welt da Mađarska tretira tražitelje azila "gore od životnija" i da ih zbog treba trajno ili privremeno izbaciti iz Unije.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Svako ko kao Mađarska gradi ograde protiv ratnih izbeglica, ili krši slobodu medija i pravosudnog sistema trebao bi biti privremeno, ako ne i zauvek, isključen iz EU - rekao je Aselborn.

UZNEMIRUJUĆE: Krvoločni psi napadaju ljude na srpskoj granici, KIDAJU IM MESO dok se previjaju od bolova (FOTO)

Foto: Wikipedia/Estonian Foreign Ministry Foto: Wikipedia/Estonian Foreign Ministry

Aselborn je u tu svrhu pozvao Uniju da promeni pravila koja se tiču država članica kako bi bilo lakše isključiti Mađarsku, jer je to "jedini način da se sačuvaju vrednosti EU".

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ATIMUS

    13. septembar 2016 | 19:36

    A madjare zaboli sta kaze ....

  • Crni

    13. septembar 2016 | 20:36

    A ti si jako pametan pa primaj te parazite.., Bravo Madjari vecina vas podrzava

  • Zeljko

    13. septembar 2016 | 19:59

    Sta ti pricas ?pre 20 g ste za noc isterali sve turke zbog ubistva jednog taxiste ..a u ostalom oni jesu izbeglice ali nisu deo EU nego Azije i Afrike pa neka beze u islamske zemlje mirne.jer i mis upadne u akvarijum misli da je riba pa jer pliva a ipak se udavi...primi ih u Luxemburg

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA