≫ 

Krvoločni psi napadaju ljude na srpskoj granici, KIDAJU IM MESO dok se previjaju od bolova

Izbeglice i migranti žale se na "ćutanje medija" povodom incidenta i dodaju: "Nemojte da idete na mađarsku granicu, braćo. Put je zatvoren, nemojte prolaziti kroz torturu"

  • 73

Sirijske izbeglice upozoravaju ostale da izbegavaju mađarsku granicu sa Srbijom nakon što su na internetu procurele fotografije, kako navode, rana koje su im napravili policijski psi.

"STAVITE SVINJSKE GLAVE NA OGRADU": Mađarski političar izneo monstruozan predlog za teranje migranata (FOTO)

Napade su izveli psi mađarske granične policije, ali nema detalja gde su se oni tačno dogodili. Fotografije su se pojavile pre nekoliko dana na nekoliko privatnih grupa na arapskom jeziku na Fejsbuku.

Fotografije koje prikazuju krvave delove tela i duboke rane, upozoravaju ostale sirijske izbeglice da izbegavaju granicu Mađarske sa Srbijom kada idu ka Zapadnoj Evropi. Portal "Vokativ" navodi i da se Mađarska graniči i sa Rumunijom i Hrvatskom na alternativnim putevima izbeglica i migranata.

Foto: Facebook/refugeesanthem Foto: Facebook/refugeesanthem

Izbeglice i grupe za zaštitu ljudskih prava u više navrata su se žalili na maltretiranje mađarskih policajaca na granici sa Srbijom. Rojters je preneo da brat izbeglice, koji se udavio u Tisi u junu dok je preplivavao reku ka Mađarskoj, tvrdi da je napadnut od strane policijskih psa i da su policajci bacali kamenje i puštali gas na njega. Portparol policije je tada izjavio da policija samo koristi "humane tretmane" kako bi odvratila izbeglice.

FOTOGRAFIJA DANA: Migranti iz prepunog čamca skaču u Mediteran

Mađarska je prošle godine postavila žicu na granici sa Srbijom i Hrvatskom, dugačku oko 500 kilometara. Ograda je pomogla da se smanji protok izbeglica u Mađarsku sa 400.000 tokom 2015. godine na 18.000 ove godine.


Premijer Viktor Orban najavio je prošle nedelje plan za izgradnju "masovnog odbrambenog sistema na postojeću liniju odbrane", kao i povećanje broja policajaca stacioniranih na granici.

- Postoji nov, iznenađujuće varvarski način ponašanja Budimpešte, iako je ovaj put još više varvarski. Mađarske specijalne snage koriste veoma nasilne načine protiv izbeglica, uključujući ženu i decu. Probali su da pređu granicu ali su bivali pretučeni, napadnuti od strane policjskih psa i poslati tako ranjeni u Beograd na medicinski tretman - napisao je jedan korisnik grupe na Fejsbuku.

Izbeglice i migranti se takođe žale na "ćutanje medija" povodom incidenta i dodali: "Nemojte da idete na mađarsku granicu, braćo. Put je zatvoren, nemojte prolaziti kroz torturu".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sudija

    1. septembar 2016 | 13:51

    100% podrzavam. Jedino je problem, sto se Vučić, ne slaze sa tim, pa ove izbeglice i dalje pi.aju po nama. Ko neveruje, neka prodje kroz park, gde su oni stacionirani...

  • Sandjama

    1. septembar 2016 | 13:46

    To je jedan od pravih nacina kako se cuva granica. Kome se ne svidja neka ih vode kuci.

  • Mire

    1. septembar 2016 | 15:41

    Ni nas niko nije zalio neka se vrate kuci i pusku u ruke sa uzmu neka brane svoju zemlju , a oni hoce da dodju o Evropu pa da malo prikolju i malo da siluju i malkice da podmetnu koju bombu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA