PUCALI U VAZDUH, POGODILI GA U RAME: Policija ranila krijumčara migranata

S. M. je prebačen u bolnicu u Veles, a migranti, koji su krijumčaru platili da ih prebaci u njegovo selo Vaksince, su privedeni

  • 4

Mladić S. M. (21) iz sela Vaksince kod Kumanova, na severu Makedonije, je preksinoć, četiri sata iza ponoći, svojim "golfom", u kome je prevozio 10 migranata, upao u policijsku zasedu postavljenu blizu naplatne rampe "Gradsko" na autoputu Đevđelija - Skoplje.

65,3 MILIONA LJUDI NEMA SVOJ DOM: Kada bi raseljeni IMALI DRŽAVU, bili bi 21. država na listi NAJMNOGOLJUDNIJIH!

Policija ga je pratila do naplatne rampe "Otovica" gde je pokušala da ga uhapsi. Čim je ugledao policajce, S. M. je iskočio iz auta i počeo da beži. Da bi ga prinudio da stane, policajac je ispalio upozoravajući metak u vazduh, ali ga je on pogodio u levo rame. S. M. je prebačen u bolnicu u Veles, a migranti, koji su krijumčaru platili da ih prebaci u njegovo selo Vaksince, su privedeni.

Kumanovsko selo Vaksince, koje je bilo jedno od baza takozvane Oslobodilačke nacionalne armije (ONA) tokom rata 2001. godine između makedonskih snaga bezbednosti i albanske paravojske i danas je zborno mesto migranata na putu ka Srbiji i zemljama EU.

Meštani su na to odavno upozoravali nadležne plašeći se mogućih tuča sa njima, pljački i širenja zaraznih bolesti, a govorili su da nije bezbedno ni za njihovu decu koja idu u školu.

U proteklih pet godina u selima Vaksince i obližnjem Lojane, danima, pa i mesecima su boravili došljaci iz azijskih i afričkih zemalja.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ratovi i beda su ih prinudili na bekstvo, a makedonska pogranična sela su postala njihov sabirni centar odakle na sve moguće načine pokušavaju ilegalno da uđu u Srbiju, a odatle u neku od bogatijih evropskih zemalja.

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovi

    13. septembar 2016 | 22:52

    Hahahhhh, pucao u vazduh a pogodio ga u rame, pa nije ptica pa da je leteo, koga ovi muljaju Hahahha

  • M i LOS

    15. septembar 2016 | 19:56

    PONOVO NA OBUKU..

  • Maza

    15. septembar 2016 | 10:27

    ."pucao u vazduh. Pa jel si pogodio vazduh"....MARATONAC

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA