• 0

Potpisan Protokol između Srbije i Francuske o osnivanju zajedničke kriminalističko-obaveštajne jedinice

Ta jedinica bi imala zadatak da u Srbiji i Francuskoj prikupi informacije o organizovanim kriminalnim grupama, da identifikuje njihove organizatore i pripadnike i da uspostavi zajedničke operativne aktivnosti

  • 0

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Francuske Nebojša Stefanović i Bernard Kaznev saglasili su se danas da je potrebna tešnja saradnje dve policije po pitanju migrantske krize i borbe protiv ilegalnih migracija, kao i u razmeni obaveštajnih podataka.
Stefanović i Kaznev su, tokom sastanka u Parizu, održanog u okviru zvanične posete srpske delegacije toj zemlji, potpisali i Protokol između dva ministarstva kojim je predviđeno osnivanje srpsko-francuske stalne kriminalističko-obaveštajne jedinice, čiji će osnovni zadatak biti borba protiv krijumčarenja oružja.

Prema potpisanom Protokolu, ta jednica bi imala zadatak da u Srbiji i Francuskoj prikupi informacije o organizovanim kriminalnim grupama, da identifikuje njihove organizatore i pripadnike i da uspostavi zajedničke operativne aktivnosti koje imaju za cilj njihovo razbijanje i zaplenu oružja.
Protokol je, navedeno je u saopštenju MUP-a, zaključen na osnovu Sporazuma o policijskoj saradnji između dve vlade.
Ministri unutrašnjih poslova na sastanku su istakli da je borba protiv terorizma jedan od prioritetnih zadataka u saradnji dve policije i zaključili da je u cilju efikasnog suprostavljanja ovoj pretnji potrebno unaprediti saradnju u oblasti razmene obaveštajnih podataka.
Stefanović je istakao da je saradnja srpske i francuske policije u toj oblasti neophodna u cilju smanjenja broja radikalizacije pojedinaca.
Na sastanku je razgovarano i o konkretnim aspektima saradnje u borbi protiv huliganizma, koja bi uključivala obuku pripadnika MUP Srbije, razmenu podataka u toj oblasti i brzoj komunikaciji.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima