• 0

POKUŠALI DA RADIKALIZUJU VERNIKE: Četiri imama optužena za terorizam i podsticanje mržnje na Kosovu

Kosovski specijalni tužilac podigao je danas optužnicu protiv pet kosovskih Albanaca za zločine koji obuhvataju teroristička dela i raspirivanje mržnje, a među njima su četiri imama

  • 0

Kancelarija javnog tužilaštva u Prištini saopštila je da je specijalni tužilac optužio dva muslimanska lidera da su počinili teroristička dela, a druga dva za podsticanje nacionalne, rasne, verske i etničke mržnje, javlja AP.
NOVI NAPAD VANDALA: Podmetnut požar u hramu Hrista Spasa u Prištini (FOTO)

Optuženi su B.R, bivši imam u džamiji u blizini Termokosa u Prištini, I.B, imam u Prizrenu, E.G, imam iz Peći, M.M, imam iz Prizrena i, kao peta, osoba sa inicijalima F.R, navedeno je na sajtu Kancelarije.
Prema optužnici, optuženi B.R. i I.B. počinili su zločin podsticanja na vršenje terorističkih dela, dok su E.G. i M.M. optuženi da su izvršili krivično delo izazivanja mržnje, razdora ili netrpeljivosti, nacionalne, rasne, verske ili etničke prirode.
Peti optuženi se tereti za pozivanje na pružanje otpora pravnim institucijama.
U saopštenju se ne navode detalji aktivnosti koje su dovele do podizanja optužnice, ali se kaže da će najteže optužbe biti kažnjive robijom u trajanju do osam godina.
Kosovske vlasti tvrde da se nijedan kosovski građanin nije pridružio ekstremističkim grupama u Siriji i Iraku ove godine, mada se za oko 70 njih smatra da su tamo aktivni, napominje američka agencija.
(Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima