SRPSKI PREVARANT OPELJEŠIO HRVATE: Glumio bogataša, iznajmio kombi, pa pobegao u Srbiju!

Predstavio se kao Ivan Podrug (39) s Pantovčaka, a vlasniku firme Vedranu Zengiću pokazao je i dokumente na to ime - novu ličnu kartu i vozačku dozvolu, koji su zapravo bili lažni

  • 8

Nepoznati prevarant iznajmio je u Zagrebu beli kombi "renault" još prošlog decembra od Kombi renta, kojim je prešao granicu sa Srbijom, i nije ga vratio, ispričao je prevareni vlasnik vozila.

STRAŠNO UPOZORENJE KRUŽI FEJSOM: Ovaj prevarant vas VREBA NA ULICI, predstavlja se kao siroče i ODRAĆE VAS!

Predstavio se kao Ivan Podrug (39) s Pantovčaka, a vlasniku firme Vedranu Zengiću pokazao je i dokumente na to ime - novu ličnu kartu i vozačku dozvolu.

Preduzetniku nije bilo ni na kraj pameti da pred sobom ima lopova i prevaranta jer je fotografija na oba dokumenta odgovarala liku muškarca pred njim.

- Ljut sam i ogorčen, a ono što je najgore je da taj dan nije opljačkao samo mene nego ima i drugih oštećenih. Ničim nije odavao da je sumnjiv. Da ironija bude veća, zasta je i izgledao kao gospodin s Pantovčaka. Uređen, s bradicom i u odelu. Adresa na ličnoj karti i vozačkoj dozvoli bila je Pantovčak 50. Iznajmio je auto na dva dana i platio. U razgovoru je napomenuo da mora da se odveze do Osijeka, i da prevozi razglas za koncert svog benda. Sada kada vrtim film unazad, prolazi mi kroz glavu da je taj čovek što pre hteo da napusti krug parkinga - ispričao je vlasnik rent-a-cara Vedran Zengić svoje neprijatno iskustvo, dodajući kako prevarant nije znao da će mu Zengić dati tek nekoliko meseci star kombi, prenosi "Jutarnji list".

Foto-montaža: Profimedia/Juice Images, pixabay.com Foto-montaža: Profimedia/Juice Images, pixabay.com

Mogao je, dodao je, i da mu iznajmi one starije kombije, ali mu je iznajmio kombi proizveden u junu prošle godine, koji je kupio u oktobru za 20 hiljada evra.

S obzirom da je kombi u sebi imao ugrađeni GPS sistem, Zengić je narednog dana video da je prešao granicu.

- Tada mi se upalila lampica. Umesto da kombi uskoro vrati, jer ga je iznajmio na dva dana, klijent je ušao u Srbiju i sve se više udaljavao u nepoznato. Posumnjao sam pa sam ga zvao na mobilni, ali je bio ugašen. Sve sam prijavio policiji, a svaki trag kombiju se izgubio. U ovakvim slučajevima osiguranje ne pokriva ništa jer to nije krađa, nego utaja. Čovek je lopov. Na adresi koja je bila u dokumentima zaista živi osoba sa tim imenom i prezimenom, ali to nije čovek koji je bio u poslovnici - zaključuje ogorčeno Zengić koji ne odbacuje mogućnost da je njegov kombi možda već "negde s prekucanim brojem šasije prodan za siću ili je rastavljen u delove".

(Telegraf.rs/Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VOD ZA TIHE LIKVIDACIJE

    17. septembar 2016 | 12:23

    Hahaha neka je baš mi je to drago

  • ana

    17. septembar 2016 | 14:32

    da nije prebio dug za neku zemlju ili garsonjeru?

  • Jole-HR

    17. septembar 2016 | 14:08

    Ma nemoguće da Srbin to napravi zato su u svakom filmu negativci..haha..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA