U SRBIJI VIŠE ABORTUSA, NEGO BEBA: Stigli užasni podaci, od kojih se ne zna koji je gori

Srbija se nalazi u veoma zabrinjavajućoj demografskoj situaciji, kao i da Srbi sa prosečnom starošću većom od 40 godina spadaju u starije nacije u svetu

U Srbiji se godišnje obavi oko 60.000 abortusa, a prema nezvaničnim taj broj se kreće čak između 150.000 do 200.000 abortusa. Svake godine u našoj zemlji se registruje 16.000 adolescentskih trudnoća, a više od 90 odsto njih je neplanirano i završi se abortusom. Gotovo 15 odsto žena u Srbiji imalo je barem jedan abortus, a skoro trećina koje se podvrgnu abortusu kasnije nema dece.
Ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović ocenila je da se Srbija nalazi u veoma zabrinjavajućoj demografskoj situaciji.

Kako kaže, stanovništvo Srbije sa prosečnom starošću većom od 40 godina spada u starije nacije u svetu.
STRAVIČNO: Godište najmlađe Srpkinje koja je abortirala će vas ZAPREPASTITI!
U intervjuu za Radio-televiziju Srbije, ministarka je ukazala da je u 2014. godini bilo više prekida trudnoća nego rođene dece, a da Srbija svake godine izgubi "manji grad" od oko 40.000 stanovnika, koliko je manje rođenih nego umrlih.
ŽENE U SRBIJI ABORTIRAJU ZATO ŠTO NOSE DEVOJČICE?! Zapanjujuće i strašne tvrdnje srpskog lekara
Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia


Ona je navela da je krajnje vreme da ti problemi počnu da se rešavaju a ne samo analiziraju i dodala da će to biti jedan od njenih zadataka u narednom periodu.
Slavica Đukić Dejanović je kao deo problema označila i unutrašnje migracije sa sela u grad i ocenila da zabrinjava to što je sve više obrazovanih žena starijih od 30 godina koje nemaju decu i ne razmišljaju o tome, iako nisu ekonomski ugrožene, jer imaju visok stepen potrebe za komforom.
Ministarka je dodala da nepovoljni parametri u ekonomiji nisu glavni razlog niske stope rađanja jer je iskustvo pokazalo da se siromašnije stanovništvo lakše odlučuje za rađanje.
Foto - Ilustracija: Profimedia, Zuma Press - Archives

Foto - Ilustracija: Profimedia, Zuma Press - Archives


(Telegraf.rs/ Izvor: Beta)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • toplistanadrealista

    E u ovome smo rame uz rame sa bratskom Rusijom.

  • Tutor

    ZDRAVICA NARODU SRPSKOM* Narode, neka ti zdravica ova Bude umesto blagoslova. Što god radio deca ti se rađala. I kada pevao i kada snevao, I kada mukama odolevao, Deca ti se rađala! I kada ratio i kada patio, I kada pamtio pa vratio, Deca ti se rađala. Nije bogat ko ima volova, Već kćeri i sinova. Nije silan ko ima pušaka, Već kolevki. Nek ljubav nadjača, Nek ne bude plača, Osim dečijeg. I kada učio i kad se mučio, I kada svetu tajnu dokučio, Deca ti se rađala. Silni nek se svađaju, Slabi pogađaju, A tebi nek se rađaju. I kada ljubio I kad ogrubio, I kada glavu s ramena gubio, Deca ti se rađala. A daće bog da rodi zob I uzri klas, pa da bude I za konje i za nas. I kada sveca slavio I kada školu pravio, I kad se u čudu čudom bavio, Deca ti se rađala Narode srpski! AMIN!

  • Tanja

    Zabrana abortusa koja je bila na snazi u Bugarskoj nije dovela do povecanja nataliteta, vec do desetostrukog povecanja smrtnosti zena. Da se informisu zagovornici raznih zabrana...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima