≫ 

U SRBIJI VIŠE ABORTUSA, NEGO BEBA: Stigli užasni podaci, od kojih se ne zna koji je gori

Srbija se nalazi u veoma zabrinjavajućoj demografskoj situaciji, kao i da Srbi sa prosečnom starošću većom od 40 godina spadaju u starije nacije u svetu

U Srbiji se godišnje obavi oko 60.000 abortusa, a prema nezvaničnim taj broj se kreće čak između 150.000 do 200.000 abortusa. Svake godine u našoj zemlji se registruje 16.000 adolescentskih trudnoća, a više od 90 odsto njih je neplanirano i završi se abortusom. Gotovo 15 odsto žena u Srbiji imalo je barem jedan abortus, a skoro trećina koje se podvrgnu abortusu kasnije nema dece.

Ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović ocenila je da se Srbija nalazi u veoma zabrinjavajućoj demografskoj situaciji.

Kako kaže, stanovništvo Srbije sa prosečnom starošću većom od 40 godina spada u starije nacije u svetu.

STRAVIČNO: Godište najmlađe Srpkinje koja je abortirala će vas ZAPREPASTITI!

U intervjuu za Radio-televiziju Srbije, ministarka je ukazala da je u 2014. godini bilo više prekida trudnoća nego rođene dece, a da Srbija svake godine izgubi "manji grad" od oko 40.000 stanovnika, koliko je manje rođenih nego umrlih.

ŽENE U SRBIJI ABORTIRAJU ZATO ŠTO NOSE DEVOJČICE?! Zapanjujuće i strašne tvrdnje srpskog lekara

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ona je navela da je krajnje vreme da ti problemi počnu da se rešavaju a ne samo analiziraju i dodala da će to biti jedan od njenih zadataka u narednom periodu.

Slavica Đukić Dejanović je kao deo problema označila i unutrašnje migracije sa sela u grad i ocenila da zabrinjava to što je sve više obrazovanih žena starijih od 30 godina koje nemaju decu i ne razmišljaju o tome, iako nisu ekonomski ugrožene, jer imaju visok stepen potrebe za komforom.

Ministarka je dodala da nepovoljni parametri u ekonomiji nisu glavni razlog niske stope rađanja jer je iskustvo pokazalo da se siromašnije stanovništvo lakše odlučuje za rađanje.

Foto - Ilustracija: Profimedia, Zuma Press - Archives Foto - Ilustracija: Profimedia, Zuma Press - Archives

(Telegraf.rs/ Izvor: Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fuzba

    17. septembar 2016 | 09:38

    A vi i dalje podrzvajte paradu srama.

  • Mića

    17. septembar 2016 | 09:56

    Pošto ste ukinuli povraćaj PDV na bebi hranu i opremu, još vam samo ostaje da ukinete zdravstveno za decu i time doprinesete porastu nataliteta. Bravo za političare, sigurno se ponosite sobom!

  • Deki

    17. septembar 2016 | 10:42

    Kada bi se uveo zakon da majka sa četvrtim detetom automatski ide u penziju bez obzira dali radi il ne mislim da bi se povećao natalitet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA