Srbija spremna za nove nalete ilegalnih migranata: Do sada ih otkriveno više od 7.500

Vojska i policija su spremni za eventualni veći pritisak migranata iz Bugarske i Makedonije

  • 13

Ministar odbrane Zoran Đorđević obišao je pripadnike Zajedničkih snaga vojske i policije koji obezbeđuju deo granice prema Makedoniji, gde je obavešten da je do sada otkriveno više od 7.500 ilegalnih migranata i uhvaćeno gotovo 50 krijumčara.

Policija je zaustavila Nišliju: Prvo su videli SEDMORO DECE u autu, a pored njih još ŠEST ODRASLIH OSOBA!

- Zadovoljstvo je videti da vojni i policijski sistemi odlično funkcionišu zajedno, usmereni ka istom cilju. Upravo ovo angažovanje pokazuje da kada naša država ima problem, ima i svoju vojsku i policiju koje taj problem mogu da reše - istakao je ministar Đorđević.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, o angažovanju snaga i trenutnoj situaciji u zoni odgovornosti ministra odbrane informisao je pukovnik Vladeta Baltić.

Tokom posete Sektoru A, ministar odbrane obišao je položaje u Cakanovcu kod Preševa i snage raspoređene u Miratovačkom polju gde se uverio da pripadnici vojske i policije efikasno izvršavaju zadatke osmatranja i otkrivanja pokušaja ilegalnih prelazaka državne granice.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Impresivno je videti da su vojnici i policajci i ovde ka Makedoniji, a i prema Bugarskoj, svojim aktivnostima praktično zatvorili granicu i onemogućili prolazak ilegalnim migrantima - rekao je Đorđević.

RESTRIKTIVNE MERE ZA MIGRANTE: Vulin najavio mogućnost postavljanja žica i barijera na granicama

On je dodao da su vojska i policija spremni za eventualni veći pritisak migranata iz Bugarske i Makedonije i da rezultati koje ta dva sistema postižu primoravaju ilegalne migrante da pronalaze nove rute do svojih krajnjih odredišta.

(Telegraf.rs/Izvor: Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N.N.

    17. septembar 2016 | 10:49

    Mađarska nije spremna? Mađari čuvaju svoje granice, svoju zemlju. Svaka čast Mađarima. Samo je Srbija spremna za nekontrolisan prijem izbeglica? Kako?

  • Veki

    17. septembar 2016 | 10:43

    Pogledajte dobro sliku sve mladi muškarci ljudi to ne ide na dobro!

  • livia

    17. septembar 2016 | 11:09

    Postavljaj ograde, Vučiću, dok ne bude kasno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA