• 13

Srbija spremna za nove nalete ilegalnih migranata: Do sada ih otkriveno više od 7.500

Vojska i policija su spremni za eventualni veći pritisak migranata iz Bugarske i Makedonije

  • 13

Ministar odbrane Zoran Đorđević obišao je pripadnike Zajedničkih snaga vojske i policije koji obezbeđuju deo granice prema Makedoniji, gde je obavešten da je do sada otkriveno više od 7.500 ilegalnih migranata i uhvaćeno gotovo 50 krijumčara.
Policija je zaustavila Nišliju: Prvo su videli SEDMORO DECE u autu, a pored njih još ŠEST ODRASLIH OSOBA!

- Zadovoljstvo je videti da vojni i policijski sistemi odlično funkcionišu zajedno, usmereni ka istom cilju. Upravo ovo angažovanje pokazuje da kada naša država ima problem, ima i svoju vojsku i policiju koje taj problem mogu da reše - istakao je ministar Đorđević.
Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP


Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, o angažovanju snaga i trenutnoj situaciji u zoni odgovornosti ministra odbrane informisao je pukovnik Vladeta Baltić.
Tokom posete Sektoru A, ministar odbrane obišao je položaje u Cakanovcu kod Preševa i snage raspoređene u Miratovačkom polju gde se uverio da pripadnici vojske i policije efikasno izvršavaju zadatke osmatranja i otkrivanja pokušaja ilegalnih prelazaka državne granice.
Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP


- Impresivno je videti da su vojnici i policajci i ovde ka Makedoniji, a i prema Bugarskoj, svojim aktivnostima praktično zatvorili granicu i onemogućili prolazak ilegalnim migrantima - rekao je Đorđević.
RESTRIKTIVNE MERE ZA MIGRANTE: Vulin najavio mogućnost postavljanja žica i barijera na granicama
On je dodao da su vojska i policija spremni za eventualni veći pritisak migranata iz Bugarske i Makedonije i da rezultati koje ta dva sistema postižu primoravaju ilegalne migrante da pronalaze nove rute do svojih krajnjih odredišta.
(Telegraf.rs/Izvor: Beta)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr Sem

    Treba najstroze kaznjavati krijumcare da im nikad vise ne padne na pamet. Bez njih ovi talibani su nemocni.

  • M i M

    OSIM ZENA I DECE SVE JE TO BAGRA......

  • Drž

    Ma ovi politićari šta nam rade ?! U jednom trenutku tražiće opet svoju državu i cepanje srbije, ponovo.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima