JAGODINA BRINE O AKADEMCIMA: Palma podelio brucošima "pola plate", put u Beč, karte za bazene, zoološki vrat... (FOTO)

  • 1

Podelom indeksa studentima prve godine danas je počela nastava na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini. Predsednik Skupštine grada Daragan Marković - Palma je u deset indeksa, koje su iz gomile od 210, izvukle dve studentkinje, stavio po 5.000 dinara, to je, kako je objasnio, "pola njegove plate".

Po 5.000 dinara dobili su i studenti iz Kruševca, Aleksinca, Niša, Jagodine, Ćuprije i Požarevca.

PALMA POŽELEO PENZIONERIMA "SREĆAN PUT"! Lider Jedinstvene Srbije ostaje veran Dačiću

Marković je poručio da će od 8. do 10. novembra Skupština grada organizovati posetu Beču za 600 studenata koji studiraju u Jagodini i studenata iz Jagodine koji studiraju u drugim gradovima Srbije.

Podsetio je studente da uz indeks imaju besplatno kupanje na bazenima akva parka i besplatnu posetu ZOO vrtu i Muzeju voštanih figura.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Marković je obećao i da će Skupština grada sa milion i po dinara pomoći fakultetu da promeni prozore na zgradi fakulteta.

NOVOGODIŠNJA ŽURKA KOD PALME: Oko 5.000 građana došlo na koktel kod prvog čoveka Jagodine!

Pozdravljajući studente i profesore, sa govornice u amfitetaru, Marković je pomenuo da na Fakultetu pedagoških nauka studiraju mladi iz 40 gradova Srbiji, uklučujući i one iz najvećih gradova, te poručio da Fakultet pedagoških nauka u Jagodini "nudi najbolje uslove za studiranje".

Foto: Tanjug/Dušan Aničić Foto: Tanjug/Dušan Aničić

- Saradnja grada i Fakulteta je na najvišem nivou - rekao je Marković, i podsetio da je grad pomogao mnogo fakultetu u poslednjih deset godina.

- Jagodina je jedan od industrijski najrazvijenijih gradova u Srbiji u kome radi šest inostranih fabrika, a do marta radiće još četiri u kojima će biti zaposleno novih 1.500 radnika - rekao je Marković.

Svečanosti je prisustovao i načelnik Školske uprave za Pomoravski okrug Života Starčević, a dekan fakulteta Violeta Jovanović je Markoviću uručila povelju fakulteta za "doprinos i saradnju".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • OBILIC

    19. septembar 2016 | 21:43

    Narodu je izgleda dosta ovolko pametnih ljudi pa čim vide dobrog domacina ondmah ga poznaju kao falicne novčanice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA