Pogođen humanitarni konvoj u provinciji Alep

Sirijska opservatorija za ljudska prava tvrdi da su sirijski ili ruski vojni avioni večeras bombardovali kamione sa humanitarnom pomoći u blizini Alepa, navodi britanska agencija

  • 7
Vojnik skače držeći zastavu 60. godišnjice Izraela, proslavljajući sa svojom jedinicom povratak iz pojasa Gaze Foto: Tanjug/AP/Anja Niedringhaus

U provinciji Alep na severu Sirije danas su izvedeni vazdušni napadi na konvoj kamiona sa humanitarnom pomoći u blizini centra Sirijsko-arapskog crvenog polumeseca, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava, nekoliko sati nakon što je sirijska vojska proglasila završetak primirja, javlja AFP.

RODITELJ MONSTRUM: Ova beba je pobedila rak, da bi je rođeni otac ubio, spalio i telo bacio u potok! (FOTO) (VIDEO)

Opservatorija, sa sedištem u Londonu, za sada nije navela da li je bilo žrtava u tim napadima, koji su izvedeni u oblasti Orum al-Kubra.

Istovremeno, neimenovani portparol UN potvrdio je da je konvoj pogođen dok je putovao u Orem, u provinciji Alep, ne preciziravši da li je reč o vazdušnom napadu, prenosi Rojters.

GORI LEZBOS: 4.000 ljudi evakuisano iz centra za migrante, sve je počelo u kampu (FOTO) (VIDEO)

Sirijska opservatorija za ljudska prava tvrdi da su sirijski ili ruski vojni avioni večeras bombardovali kamione sa humanitarnom pomoći u blizini Alepa, navodi britanska agencija.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura izrazio je ogorčenost zbog napada na humanitarni konvoj.

BOMBAŠKI NAPAD U NJUJORKU BIO JE AKT TERORIZMA? Rahami spavao na vratima bara, vlasnik ga prepoznao i prijavio policiji!

- Naša ogorčenost zbog ovog napada je ogromna... Konvoj je bio rezultat dugog procesa dobijanja dozvole i priprema za pružanje pomoći izolovanim civilima - rekao je Mistura, navodi britanska agencija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    19. septembar 2016 | 23:07

    To su oni isti humanitarni radnici što su u Goražde,Sarajevo,Bihać i Srebreniceu,donosili municiju,artiljerijske projektile i mudjahedine,ali kod Rusa to ne prolazi,Samo udrite braćo,osvetite braću Srbe.

  • Acim

    19. septembar 2016 | 23:01

    Sirijska opservatorija za ljudska prava je instrument u rukama anglosaksonske politik ,kao sto je to i Sirijska opozicija .Assad je instrument ruske polithke u siriji , kurdi su americki puleni .... Ostaje samo jedna jedina zaracena strana koja nije instrument ni orudje strane politik u siriji , bez obzira sta tko mislio o toj zaracenoj strani, a javno mnijenje je dosta formirano laznim snimcima u stilu hollywood-skih filmova

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA