Stejt department: Sutra međunarodni sastanak o ratu u Siriji

Sporazum postignut 9. septembra istekao je večeras u 19 časova po sirijskom vremenu i predviđao je potpuni prekid neprijateljstava, ali je sirijska vojska ranije danas navela da je primirje gotovo i da su ga pobunjeničke grupe više puta prekršile

  • 0

Lideri svetskih i regionalnih sila koje učestvuju u ratu u Siriji sastaće se sutra u Njujorku, na marginama zasedanja Generalne skupštine UN, kako bi pokušali da spasu diplomatski proces rešavanja sirijske krize, saopštio je američki Stejt department.

Kod Zakintosa spasena grupa od 50 migranata

U saopštenju se navodi da će se Međunarodna grupa za podršku Siriji, koja od novembra prošle godine okuplja oko 20 zemalja i međunarodnih organizacija, uključujući i SAD, Rusiju, Iran, Saudijsku Arabiju i Tursku, sastati sutra u Njujorku radi "procene" rusko-američkog sporazuma o primirju u Siriji.

Pogođen humanitarni konvoj u provinciji Alep

Sporazum postignut 9. septembra istekao je večeras u 19 časova po sirijskom vremenu i predviđao je potpuni prekid neprijateljstava, ali je sirijska vojska ranije danas navela da je primirje gotovo i da su ga pobunjeničke grupe više puta prekršile.

Foto: Wikimedia/Flickr/Anthony Quintano Foto: Wikimedia/Flickr/Anthony Quintano

RODITELJ MONSTRUM: Ova beba je pobedila rak, da bi je rođeni otac ubio, spalio i telo bacio u potok! (FOTO) (VIDEO)

Stejt department takođe je saopštio da su SAD spremne da produže trajanje primirja uprkos brojnim kršenjima i sarađuju sa Rusijom na poboljšanju sporazuma i isporuci humanitarne pomoći u Siriji.

Portparol Stejt departmenta Džon Kirbi rekao je da bi Rusija, kao garant saradnje sirijske vlade u sprovođenju primirja, trebalo da razjasni poziciju Damaska.

GORI LEZBOS: 4.000 ljudi evakuisano iz centra za migrante, sve je počelo u kampu (FOTO) (VIDEO)

On je naveo i da su, uprkos kršenjima primirja, borbe u Siriji tokom protekle nedelje oslabile.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA