• 17

JEDNOKRATNA POMOĆ: Penzionerima za Novu godinu od države od 5.000 do 7.000 dinara!

"Ostvaren je suficit, ali on je kratkoročan i ne bi trebalo da nas zavara. Državna kasa je prenapregnuta, a mi smo još uvek finansijski nestabilni. I ta najavljena jednokratna pomoć je vrsta opterećenja - smatra Madžar

  • 17

U Ministarstvu finansija trenutno se vode pregovori sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda kako bi penzionerima bila isplaćena jednokratna pomoć, s obzirom na to da naše vlasti smatraju da je stanje državne kase takvo da apsolutno neće biti nikakvih problema za ovakvo nešto. Samo još nije precizirano o koliko novca je reč, ali se pretpostavlja da će biti između 5.000 i 7.000 dinara.
Prema saznanjima "Blica", konstatovano je da je ideja o isplati pomoći realna jer će rezultati na kraju godine biti takvi da će penzionerima moći da se isplati određena suma.

Ideju o jednokratnoj pommoći ekonomista Ljubomir Madžar smatra izvodljivom, ali ne i opravdanom.
Vučić: Veće plate i penzije - ZA DVA MESECA!
- Ostvaren je suficit, ali on je kratkoročan i ne bi trebalo da nas zavara. Državna kasa je prenapregnuta, a mi smo još uvek finansijski nestabilni. I ta najavljena jednokratna pomoć je vrsta opterećenja. Ona čak može da stvori naviku ili inerciju. Takođe, nisam siguran ni koliko će se takva odluka dopasti MMF-u, iako će možda biti spreman da je pretrpi. Svestan sam da su penzije male i nedovoljne. I da se čovek pita kako uopšte sa tim parama preživeti. Ali mislim da sada nije trenutak da se bilo šta menja - zaključuje on.
VUČIĆ: Kako stvari stoje, dići ćemo plate i penzije!
O povećanju plata i penzija u javnom sektoru je, prema Madžaru, prerano govoriti.
Penzioneri su ti koji jedva čekaju pomenutu isplatu, pogotovo što je to svojevrsna kompenzacija za izostanak povećanja primanja koje će dobiti prosveta, zdravstvo, policija, vojnici...
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    U , pretrgli ste se mnogo ! Samo da ne bude opet , kako odluci MMF . Pa cemo to dobiti , kada I oduzete penzije I plate u Sledecem Veku ! Ako dozivimo !

  • Vavilonac

    Da pitaju MMF??? Ko vodi ovu drzavu?

  • File

    A mi poštena inteligencija, ništa, a?!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima