NAJVEĆI PREVARANT U RUSIJI: Sergej tvrdi da je Trampov špijun i da je mnogo jak, ali istina je drugačija (FOTO)

Njegova uloga u Trampovoj biznis imperiji, međutim, prilično je mala mimo Serđovih htenja: u celoj priči najviše se istakao serijom preuvaličanih stavki, na kojima je i izgradio svoju reputaciju

  • 0

Veze Donalda Trampa sa Rusijom ne svode se samo na međusobno simpatisanje sa Vladimirom Putinom: one podrzumevaju i samoproklamovane advokate poput Serđa Milijana, koji mu je ranije pružao svoje brokerske usluge.

Tramp predložio da Hilari Klinton ide bez telohranitelja: "Da vidimo šta bi joj se onda dogodilo"

Ovaj državljanin SAD, poreklom iz Belorusije, gde je rođen kao Sergej Kukut, deo je kontroverzne poslovne spone između Trampa, njegove organizacije i Rusije, još od 2008. godine, kada se prvi put sreo sa republikanskim kandidatom na predstojećim američkim izborima.

Njegova uloga u Trampovoj biznis imperiji, međutim, prilično je mala mimo Serđovih htenja: u celoj priči najviše se istakao serijom preuvaličanih stavki, na kojima je i izgradio svoju reputaciju.

Birajući između uloge prevodioca, prodavca nekretnina i spin doktora u ruskim medijima i Trampovom interesu, Milijan se u svojoj biografiji na internetu najpre pohvalio ulogom "brokera za projekte Donalda Trampa".

Printskrin: Youtube/fincentermoscow.ru Printskrin: Youtube/fincentermoscow.ru

"Potpisali smo formalni ugovor sa Trampovom Organizacijom u cilju ispunjavanja komercijalnih, rezidencijalnih i industrijskih potreba ruskih klijenata, kada su u pitanju nekretnine", navedeno je u biltenu rusko-američke privredne komore.

Referenca koja je imala za cilj hvalisanje saradnjom sa Trampom ubrzo je izbrisana iz Milijanove radne biografije, što je samo jedan od poteza kojima je u poslednje vreme izneverio svoj odnos sa Donaldom, a sve to nakon što su njegove veze sa Rusijom stavljene pod rupu.

"Bilo je prilično negativnih natpisa u vezi sa Rusijom, pa ne bih da budem umešan", bio je iskren Serđo, blago menjajući priču prema kojoj, u ovoj novijoj verziji, on nikada lično nije zastupao Trampa već je "jedva" sarađivao s njim na pojedinim projektima.

Ovakvim navodima, barem prema Serđovom poimanju istine, nije smetala njegova izjava, u jednom podužem intervjuu, s početka ove godine, u kojo je takođe rado izneo da je ekskluzivni broker u Trampovoj Organizaciji, u funkciji promovisanja njegove imovine po Rusiji.

Istom prilikom napomenuo je i kako je pre skoro 10 godina osvojio Trampovu naklonost na prvu loptu, kada ga je potencijalni presdnik SAD, nakon Sajma milionera 2007. u Moskvi, navodno pozvao na konjske trke na Floridi.

Nakon toga usledio je susret i sa Trampovim advokatom Majklom Koenom, a potom, opet navodno, potpisivanje ugovora o posredovanju u prodaji Donaldove imovine Rusima i nacijama u okruženju.

Printskrin: CNN Printskrin: CNN

Prema njegovim rečima, u naredne dve godine Rusi su kupili na desetine apartmana u Trampovim oblakoderima u SAD, ali diskretni Serđo nije želeo da odaje cifre i imena.

Kako je interes medija za Trampovu konekciju s Rusijom rastao, tako je Milijan počeo da opisuje svoj nekada najvažniji poslovni angažman kao neki posao "sa strane": "Bilo je nekoliko agenata koji su radili na tim projektima, ali se sećam da je jedan od ugovora i mene ovlastio za to, negde oko 2008.", odjednom se Serđo seća kao kroz maglu tog irelevantnog poslovnog poduhvata u njegovom životu.

Ako ništa drugo, taj medijsko-poslovni manevar bio je totalno u Trampovom stilu: hvaliti se vezama s nekim poslovima onda kada to može doneti prednost, a onda zaobilaziti iste u širokom luku kada počne da deluje

Ipak, dobar odnos sa eventualnim šefom najmoćnije države na svetu ne sme biti ugrožen: "Donald Tramp je predsednik u duši, moćan, harizmatičan i izuzetno inteligentan lider sa realnim pristupom Rusiji. Drago mi je da vidim da Donald preuzima ", rekao je Milijan prošlog meseca, ističući da celim srcem podržava njegove predsedničke aspiracije, kao i da mu je bilo veliko zadovoljstvo da predstavlja Trampove poslovne interese u Rusiji.

Upitan da li se pribojava da će se Amerika "goreti" ako Tramp postane njen predsednik, Milijan je ostao veran pobornik američkog tajkuna: "Mislim da će uspeti da unapredi brojne procese u vladi, budući da su trenutno veoma birokratski ustrojeni. Primera radi, ovo se odnosi i na medicinu: u SAD se svi smeškaju, ali je naša zemlja po nivou pristupačnosti bolnicama i periodima čekanja daleko iznad mnogih drugih", izjavio je Serđo, evidentno kompetentan i za zdravstveni sistem.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U poslednjih nekoliko meseci, Serđo je svoju ulogu dodatno uozbiljio, pa je u junu našao za shodno da komentariše i način na koji će Tramp izabrati svog potpredsedničkog kandidata: "On najviše kontaktira sa biznismenima ili ljudima iz vojske, pa će njegov zamenik biti neko iz ta dva tabora".

Kada je Donaldov izbor pao na nekog trećeg, tačnije Majka Pensa, Serđo je opet opravdao činjenicu da mu je Tramp politički idol i baš kao i on, nastavio da insisitra na tome da stvari ipak idu onako kako se on nadao.

U trenutku kada su se mnogi u Rusiji upitali da li je Trampov izbor potpredsednika dobar i za njih, Serđo je imao spremne reči utehe: "On je odličan kandidat. Dobro radi i za njega se ne vezuju nikakvi skandali. Njegovim protivnicima će biti teško da nađu manu njegovom radu i reputaciji", mudro je poručio Serđo, kom bi možda bilo pametnije da revidira svoju.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA