Predsednik opštine Paraćin proglasio svoju opštinu NAJBOLJOM po svim parametrima u Srbiji!

On je napomenuo da nije siguran da će i ubuduće imati suficit u budžetu "zbog izmene zakona o finansiranju opština i gradova i smanjenja sredstava lokalnim samouopravama"

  • 1

Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović, izjavio je da je Paraćin najbolja opština u Srbiji i to po svim parametrima po kojima se meri rad opština.

POLICIJA PRONAŠLA "ČUDNU ŠUMU" U OKOLINI PARAĆINA: Nisu verovali kad su videli ŠTA RADI ČOVEK KOJEG SU ODMAH UHAPSILI!

- Na kraju prošle godine, kao i godinu pre, imali smo suficit u budžetu, nemamo viška činovnika, Paraćin je proglašen najtransparentnijom opštinom - objasnio je Paunović, na tradicionalnoj konferenciji za medije, povodom Dana opštine 27. septembra.

On je napomenuo da nije siguran da će i ubuduće imati suficit u budžetu "zbog izmene zakona o finansiranju opština i gradova i smanjenja sredstava lokalnim samouopravama".

Kada je reč o zaposlenima u lokalnoj administraciji, Paraćin nema viška činovnika u administraciji, zapravo, konkuriše za prvo mesto u Srbiji kada je reč o opštinama slične veličine, po malom broju činovnika u odnosu na broj stanovnika.

- Dugoročne obaveze opštinskog budžeta su sada manje od 1,5 odsto i biće isplaćene do kraja 2017. godine, što znači da možemo razmišljati i o finansiranju kapitalnih projekata uz pomoć kredita - rekao je Paunović.

On je Paraćincima obećao fontanu u centru grada, koja će biti izgrađena u okviru radova na uređenju javnih površina i potsetio da je u toku završetak izgradnje ili dogradnje 25 objekata preduzetnika, u kojima se očekuju nova radna mesta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    22. septembar 2016 | 20:59

    Uh, sto je dobar ovaj predsednik,,ja bih da mu budem sekretarica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA