Majka dvoje DECE htela da ih napusti kako bi se borila za ISIS i džihadistu za kojeg se udala preko SKAJPA

- Smatram da sam kriva - izjavila je Keona Tomas koja je optužena i da je pokušala da pruži materijalnu podršku ovoj terorističkoj organizaciji

  • 6

Keona Tomas (32) iz severne Filadelfije, majka dvoje dece, planirala je da ih napusti kako bi otišla u Siriju i borila se na strani Islamske države sa džihadistom za kojeg se udala preko Skajpa.

ŽESTOKA RASPRAVA RUSKE I AMERIČKE POLITIČARKE: "SAD učestvuje u krvavom eksperimentu, dođite u Siriju i vidite sramotu"!

- Smatram da sam kriva - izjavila je Keona koja je optužena i da je pokušala da pruži materijalnu podršku ovoj terorističkoj organizaciji.

Tomasova je dodala da su njeni planovi poremećeni kada joj je policija upala u stan na dan kada je trebalo da napusti zemlju.

Ova žena je širila terorističku propagandu na internetu pod pseudonimima Fatajat Al Kilaf i JongLajones (mlada lavica) još od avgusta 2013. godine. Keona je navodno bila i u komunikaciji sa sveštenikom sa Jamajke, Šeikom Abdulahom El Faisalom, od kojeg je tražila pomoć u traženju džihadiste za kojeg bi se udala.

Nakon toga, stupila je u vezu sa Abu Kalidom Al AMrikijem, novim regrutom Islamske državeu Siriji.

Prema pisanju američkih medija, od jeseni 2015. godine, više od 250 Amerikanaca otputovalo je u Irak ili Siriju kako bi se pridružili ISIS-u.

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Isko

    21. septembar 2016 | 09:21

    Koliko joj njena rođena deca znače u životu. Ljudi mogu biti glupi, kažu neograničeno.

  • Polat Alemdar

    21. septembar 2016 | 09:41

    Boze, uputi ih na pravi put. Amin

  • Јасмина

    21. septembar 2016 | 09:27

    Да ли је могуће овим болесницима стати на пут...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA