• 0

VUČEVIĆ NA KOSOVU: Gradonačelnik Novog Sada posetio manastir Gračanicu povodom Male Gospojine (FOTO)

- Delegacija Novog Sada je došla u Veliku Hoču zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Methojiu Vlade Srbije kako bi bar malo pomogla ljudima koji tu žive - rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem i zamenikom predsednika Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Damirom Zobenicom, kao i delegacijom Grada Novog Sada, boravi na Kosovu i Metohiji gde je danas prisustvovao Svetoj arhijerejskoj liturgiji i litiji u manastiru Gračanica, povodom velikog pravoslavnog praznika Rođenje Presvete Bogorodice - Mala Gospojina.
DANAS JE MALA GOSPOJINA: Evo šta nikako ne smete da radite!

Gradonačelnik Miloš Vučević juče je u Velikoj Hoči, srpskom mestu na Kosovu i Metohiji, uručio pomoć prikupljenu za svu decu koja tamo žive, a sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem obišao i novootvoreni pogon za pasterizaciju voća i povrća u selu Mogila kod Kosovske Vitine.
- Delegacija Novog Sada je došla u Veliku Hoču zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Methojiu Vlade Srbije kako bi bar malo pomogla ljudima koji tu žive. Opstanak našeg naroda na ovom području je veoma važan, a najviše zavisi od samih ljudi koji tu žive i rade. Oni sami stvaraju svoju budućnost, dok smo mi tu da njihove napore i hrabrost cenimo i da ih podržavamo u skladu sa našim mogućnostima. Obavezuje nas i ohrabruje činjenica da iz godine u godinu imamo sve kvalitetniju saradnju, a mi se trudimo da naše prijateljstvo negujemo i kontinuirano pomažemo narodu na Kosovu i Metohiji - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i naglasio da će ta saradnja u narednom periodu biti osnažena.
Foto: Novisad.rs

Foto: Novisad.rs


Kancelarija za Kosovo i Metohiju je u decembru 2014. godine obezbedila 3.800.990 dinara za Eparhiju raško-prizrensku, na ime pomoći za izgradnju mini pogona za preradu voća i povrća i nabavku opreme za preradu voća i povrća iz manastirske ekonomije, u cilju samoodrživosti narodnih kuhinja.
Na prošlogodišnjem obeležavanju slave manastira Gračanica, Opština Gračanica je donela Odluku da Grad Novi Sad bude proglašen prijateljem Gračanice, a večeras će u Domu kulturu u Gračanici biti održana Svečana akademija povodom Dana opštine, kojoj će delegacija Novog Sada prisustvovati kao i prošle godine.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima