DODIK PORUČUJE: Ako se zarati, RS ni minute neće ostati u BiH

- Kada bi to učinili to bi samo ubrzalo naš put ka samostalnosti i bilo kakvi pokušaji te vrste bi nas definitivno izbacili iz BiH u kojoj mi ne bismo ostali ni minute - kazao je Dodik

  • 33

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u sredu da vlasti tog entiteta ne misle da ratuju, no istovremeno je kazao kako u slučaju otvorenog sukoba taj entitet ne bi "ni minute" ostao u sastavu Bosne i Hercegovine.

DODIK ODLUČAN: Ni Putin ne može da promeni odluku o referendumu

Komentarišući u Laktašima blizu Banje Luke upozorenje ratnog komandanta Armije BiH Sefera Halilovića kako bi referendum u RS najavljen za 25. septembar mogao da otvori prostor novim oružanim sukobima u BiH u kojima bi RS mogla da opstane deset do petnaest dana Dodik je kazao kako se RS ne sprema za rat, ali spremna je da brani svoju teritoriju, prenosi 24sata.hr.

- Kada bi to učinili to bi samo ubrzalo naš put ka samostalnosti i bilo kakvi pokušaji te vrste bi nas definitivno izbacili iz BiH u kojoj mi ne bismo ostali ni minute - kazao je Dodik novinarima, a citira ga portal banjalučkih "Nezavisnih novina".

Utvrdio je takođe kako Halilovićeva izjava nije slučajnost, a dodatne optužbe uputio je na račun predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića sugerišući kako i jedan i drugi razmišljaju na isti način, odnosno kako žele "da isteraju Srbe iz BiH".

- Sve to što nam je rekao Halilović znamo da se govori u bošnjačkom političkom vrhu i postoji kao njihova opcija i želja da na takav način isteraju Srbe iz BiH - izjavio je Dodik.

Potvrdio je kako se pripreme za referendum 25. septembra nastavljaju dodajući kako je uveren da će on proteći mirno i bez bilo kakvih sukoba.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lola

    21. septembar 2016 | 17:47

    Gde bi ti?U Srbiju?Sve je vec popunjeno.

  • Miki

    21. septembar 2016 | 17:12

    Koce da te prizna kao samostalnu drzavu kad ni srbije to nece

  • Melih

    21. septembar 2016 | 20:45

    Dodik nek salje sina u rat ima sta da brani za razliku od nas siromasnih gradjana r.s

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA